Haberler

Kdz. Ereğli'de Demokrasi Nöbeti Tutulacak

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü” etkinlikleri düzenlenecek.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü" etkinlikleri düzenlenecek.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve Kdz. Ereğli Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen yazı üzerine Kdz. Ereğli'de gerçekleşecek '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlik programına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre Ereğli'de 15 Temmuz Cumartesi günü, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı köprülü kavşak bölgesinden başlayarak 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' gerçekleştirilecek, ardından da Atatürk Anıtı Önü'nde sabaha kadar demokrasi nöbeti tutulacak.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliklerine toplumun her kesimini davet eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Uysal konuşmasında, "Kdz. Ereğli Belediyesi olarak; 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılında, İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Hain darbe girişiminin ardından 27 gün boyunca süren demokrasi nöbetlerinde, bir ve beraber olan siz güzel şehrimin güzel insanlarını, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 19: 30'da ilçemiz Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı köprülü kavşak bölgesinden başlayacak 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü'ne ardından da Atatürk Anıtı Önü'nde sabaha kadar sürecek Demokrasi nöbetine davet ediyorum" açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanlığından gelen yazı sonrası daha önce 5 gün süreceği açıklanan demokrasi nöbeti sadece 15 Temmuz Cumartesi gecesi tutulacak" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00'de Abdi Pekçi Sergi salonunda "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf sergisi" ziyaret edilerek, anı defteri imzalanacak aynı gün saat 18: 00'de de Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Salonu'nda Kaymakamlık ve Halk Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "15 Temmuz'u Unutma" adlı resim sergisinin açılışı yapılacak.

Bu arada Atatürk Anıtı önünde gerçekleşecek Demokrasi Nöbeti programı kapsamında saat 21.30'da yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'nun söyleşi ve imza günü gerçekleşecek.

Bu arada etkinlikler kapsamında 11 Temmuz 2017 Salı günü ( yarın ) öğle namazına müteakip Ali Molla Camii'nde 15 Temmuz Şehitlerinin ruhuna Mevlid-i Şerif, aynı gün saat 14: 30'da Kestaneci Mezarlığı, 15: 15'de şehir mezarlığı, 16: 00' da Belen Mezarlıklarında dua okunacak. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Hüseyin Uysal Karadeniz Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title