Haberler

Kdz. Ereğli'de 23 Nisan Bayramı Kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Kdz. Ereğli'de ilk tören Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Saat 09.00'da başlayan törende Atatürk anıtına sadece Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi. Buradaki törene bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Daha sonra, Kavaklık Mahallesi'ndeki spor salonuna geçildi. Törende konuşan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, 23 Nisan'ın bir milletin ayağa kalkıp hürriyet bayrağını açması olduğunu söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Kılıç, şöyle devam etti: "94 yıl önce Atatürk Ankara'da toplanan milletvekillerine, milli iradenin yalnız bir şahsın düşüncesinde değil, bütün bir millet fertlerinin arzularının, emellerinin birleşmesinden ibaret olduğunu söylemiş ve bunu ilan etmiştir. Demiştir ki 'Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin asırlar süren arayışlarının özü ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsalidir. Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir.' Demiş ve milli egemenliğe vurgu yapmıştır. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılması tarihi bir olaydır. Bu olay aynı zamanda bir milletin ayağa kalkarak, hürriyet bayrağını açma olayıdır. Çünkü Türk tarihinin dönüm noktasıdır. Henüz cumhuriyet kurulmuş olmamasına rağmen 23 Nisan 1920'de demokrasinin temellerinin kuruluyor olması bu güne ayrı bir derinlik katmıştır."

"BU GÜN AYNI ZAMANDA BORÇ ÖDEME GÜNÜDÜR"

23 Nisan'ın sadece kutlama değil aynı zaman da bu günü yaşatanlara bir borç ödeme günü olduğunu hatırlatan Kılıç, bu borcun 23 Nisan'ın anlamını kavrayarak ulusal egemenliğe ve bağımsızlığa sahip çıkmakla ödenebileceğini söyledi. Kılıç, "Bu gün çocuklarımız hürse, artık bizler gelişmiş bir ülkede muasır medeniyetler seviyesinde işler yapıyorsak, tüm dünya insanlarıyla kucaklaşabiliyor ve çocuklarımız da tüm dünya çocuklarıyla beraber el ele tutuşuyorsa, ortaya koyduğumuz işlerle tüm dünya insanına kardeşlik, barış ve sevgi mesajları verebiliyorsak, bunlar büyük bir millet olma yolunda bir eşiğin aşıldığına işarettir. Büyümenin ve sıçramanın göstergesidir. Tüm bunları Büyük Önder Atatürk'e ve TBMM çatısı altında mücadele veren vatansever ecdadımıza borçluyuz. İşte biz bu gün biz bu borcu ödemek için buradayız. Ama bu borç bir anmayla, bir hatırlamayla ödenmez ki. Bu borç, 23 Nisan'ın anlamını kavrayarak, içimize sindirerek, bize emanet edilen ulusal egemenliğe, bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkmakla ödenir. ve bu borç, bu vatana sahip çıkmakla ödenir." diye konuştu.

Törende çeşitli okullardan öğrenciler marşlar çaldı, folklor gösterileri yaptı. Gösterilerin ardından ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Ali Azar, milli eğitim şube ve okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti ve dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Zonguldak 23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title