Haberler

Ereğli Belediyesi Mevlit Okuttu

Güncelleme:

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Amfi Tiyatro'da Kur'an-ı Kerim ve mevlid okutuldu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Amfi Tiyatro'da Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda tasavvuf müziği konseri de verildi.

Amfi Tiyatroda düzenlenen Kutlu doğum Haftası etkinliğine AK Parti 22 ve 23. Dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan yardımcısı Esra Alpago, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa sunduğu güzellikleri ve Hz. Peygamberimizin hayatından örnekler anlattı. Albayrak konuşmasında "Bizleri yaratan bizlere daha iyi imkanlar sunan bizleri yaşatan ve güzel ortamda bu güzel atmosferde buluşturan yüce Rabbimize hamd olsun. ve hepimizin sevgilisi büyük insan, en büyük model, en güzel örnek Hz. Muhammed'e salat ve selam olsun. Bu yüce dinde Peygamber soluğunu, bu güzel atmosferde daha güzel hissedebilmek hep beraber yüce Peygamberimizin "Kutlu Doğum Haftası"nda güzelliklere ortak olma adına buradayız. O Yüce Rabbim şefaatinden sizleri ve bizleri hepimiz mahrum eylemesin. O Yüce Resulün, o yüce insanın hayatımızda önemli yeri olması gereken Kur'an-ı güzelliklerden, ahlaki güzelliklerden ve kıymetli değerlerimizden hiçbir şekilde rabbim bizleri mahrum etmesin" dedi.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmasında, Kutlu doğum Haftasının ülkemizde oluşan kardeşlik havasının sürmesine vesile olmasını diledi. Uysal konuşmasında şunları söyledi; "Allah'ın selamı rahmeti bereketi afiyeti üzerinizde olsun," Kutlu Doğum Haftamız " mübarek olsun. Kutlu Doğum yüreklerimizin ülkemizin İslam aleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. Allah katın da makbul olan tevazu, itidal üzerine olanıdır. Buda her hak sahibine alacağını vermektir. Halka karşı mütevazı olmak ise huzur ortamı sağlamak, söz ve konuşmalarından güler yüzlü ve umut verici olmak, sorulara yumuşak cevap vermek, davetlere icabet etmek, ihtiyaçları karşılamak ve kendisini halktan üstün görmemektir. Peygamberimizin samimiyet anlayışı bu temellere dayanır. İbn Mace'nin rivayet hadisi şöyle der; "Bir gün adamın biri peygamber efendimizin huzuruna çıkar. Peygamberlik heybetinden titremeye başlar, durumu fark eden Hz. Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur; "Kendine gel, ben bir hükümdar değilim, ben ancak kureyş kabilesinden kurumuş et yiyen bir kadının oğluyum." Selam sana ey nazlı Nebi. Selam sana göz bebeğim. Mevlamın Kudreti ile selam. Selam sana Nuri Dilara. Selam sana Hak Habibi. Rahmanın kudreti ile selam. Rebiül evvel ayının 12.gecesi 21.yüzyılın olağanca genişliği ile yeryüzü ve Efendiler Efendisi gönüllerde doğmaya devam ediyor. Allah'ın emaneti olunuz."

Program konuşmaların ardından Mevlid-i Şerif ve Tasavvuf müziği eşliğinde devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Erdoğan Hüseyin Uysal Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title