Haberler

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi 9 Ayda 485 Olaya Müdahale Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde ‘İtfaiyecilik Haftası’ nedeniyle tören düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 'İtfaiyecilik Haftası' nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş çoğunluğu yangın olmak üzere kurtarma gibi toplam 485 olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından '25 Eylül-01 Ekim' tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Kışla Sanayi Sitesi'nde bulunan İtfaiye Binası'nda bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları bazı belediye meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, itfaiye erleri, öğretmenler, bazı okul müdürleri, gönüllü itfaiyeciler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende itfaiye erleri ve gönüllü itfaiyeciler İtfaiye Andını okudu.

485 OLAYA MÜDAHALE ETTİLER

Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş 29 Eylül itibari ile çoğunluğu yangın olmak üzere kurtarma gibi 485 olaya müdahale ettiklerini söyledi. Çalışmalarında kendilerine desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Uysal'a, teşekkür eden İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Kdz. Ereğli'de beldeler ve köylerle birlikte yaklaşık 200 bin kişiye hizmet ettiklerini söyledi. Ateş, "Hizmet etmek için gruplarımızı çoğalttık. Şuanda Kdz. Ereğli'de üç ayrı bölgede görev yapmaktayız. 65 personelimiz, 12 aracımızla 7 gün 24 saat göreve hazırız. Bununla birlikte 5 kişiden oluşan profesyonel su altı ve su üstü arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 3 yıldızlı dalgıçlarımız ve 3 tane botlarımız mevcut. Ayrıca plaj bölgelerinde yine 5 kişiden oluşan profesyonel cankurtaranımız vardı. Bu sene yaz sezonunda plaj bölgesinde 76 tane olaya müdahale edilmiş olup herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bunun yanında yıl içinde daha birçok kurtarma olaylarını personelimiz başarı ile gerçekleştirildi" dedi.

UYSAL; "İTFAİYEYE ÖNEM VERİYORUZ"

Törende bir konuşma yaparak itfaiyeciliğin önemine değinen Başkan Uysal, itfaiyeciliğin anlamı ve yaptığı işlerin gitgide arttığını ve değiştiğini belirterek, "Eskiden sadece yangın söndürme olarak yapılan itfaiyecilik, bugün ise arama kurtarmadan tutun da doğal felaketlerin tamamında aktif rol alıyor. Bizim İtfaiye Müdürlüğümüz gerçekten övüneceğimiz, gurur duyacağımız işler yapıyor. Ben tüm arkadaşlarımı başarılarında dolayı kutluyorum. Bizler göreve geldikten sonra itfaiye birimimize büyük önem verdik. Bizim belediyemiz artık öğrenen bir belediye ve öğrenen bir personel istihdam ediyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İtfaiye Müdürü Ateş, Başkan Uysal'a üzerinde isminin yazılı olduğu itfaiyecilerin kullandığı baret hediye etti. Başkan Uysal, bu hediye üzerine duygulandığını belirterek, babasının da itfaiyeci olduğunu anımsattı ve bu yüzden verilen hediyenin kendisi açısından ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Tören hep birlikte İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 301. yıl dönümü pastasının kesilmesi ile son buldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title