Haberler

KDP: Kobani'ye Peşmerge Birkaç Gün Sonra Gidecek

Güncelleme:

KDP, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişinin gerekli hazırlıklar ve parlementoda yapılacak oylama sebebiyle birkaç gün sonra gerçekleşeceğini duyurdu

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişinin gerekli hazırlıklar ve parlementoda yapılacak oylama sebebiyle birkaç gün sonra gerçekleşeceğini duyurdu. Hawrami peşmergenin geçişi için gerekli hazırlıkların bitmediğini söyledi.

"BİR KAÇ GÜNE İHTİYAÇ VAR"

Hemin Hawrami Twitter hesabından açıklama yapan Hawrami, ifadeleri şöyle:

"Peşmerge'nin Kobani'ye gitmesi için birkaç güne ihtiyaç var. Başkan Barzani'nin talimata hazır. Daha fazla hazırlık yapılmasına ihtiyaç var. İkinci silah ve mühimmat yardımı yakında yapılacak."

"VEKİLLER SICAK BAKIYOR"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu da çarşamba günü peşmergenin, Kobani'ye geçişini görüşecek ve oylayacak.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf konuyla ilgili olarak "Peşmergenin ülke dışına çıkmasına siyasi partiler ve milletvekilleri sıcak bakıyor. Çok fazla tartışılacağını düşünmüyorum. Bir saatlik görüşmeden sonra kabul edilebilir. Türkiye, Peşmergenin Kobani'ye geçişine izin vererek, aslında Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) önemli bir destekte bulundu" dedi.

"TEKNİK DETAYLAR KALDI"

Kobani'yi savunan PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim de, IKBY Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık ve milletvekillerini ziyaret ederek, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi ve silah yardımı konularını görüşmüştü. Müslim, Peşmergenin gidişiyle ilgili gerekli siyasi kararın alındığını, işin sadece teknik detaylara kaldığını ifade etmişti.

BAŞBAKAN'DAN "GEÇİŞ" AÇIKLAMASI

Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'na peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçmesinin başlayıp başlamadığı soruldu. Davutoğlu şöyle yanıt verdi:

"Kobani'deki durumu dengeleyebilmek veya Kobani'deki durumu, en azından zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların Kobani'ye geçişi konusunda da insanî ve lojistik amaçlı olarak söylüyorum, görüşmeler sürüyor, bu görüşmeler çerçevesinde gerekli adımlar atılır."

Başbakan bu geçişler kapsamında PKK üyelerinin geçişine izin verilmeyeceğini de söyledi:

"Türkiye'yi kana bulamak içinde olan PKK ve müzahir unsurların oraya geçmesi mümkün değildir. Ancak Peşmerge Irak Anayasası tarafından tanınan bir güçtür."

"ABD BİZE SÖZ VERDİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, Kobani'de IŞİD'le savaşan PYD'ye yapılan silah yardımına değindi, bu yardımın tekrar etmeyeceği konusunda ABD'den söz aldıklarını söylemiş ve "Sözünde durması gerekir, ama bunun garantisini biz veremeyiz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

DERSiM:

ha böyle adam olun. . cabuk siraya gecin Kürt askeri geciyor hazir ola gecin yoksa cuval geciririz. . Kürdistan sizinle gurur duyuyor. . . bak tirkolar nasil kuzu kesildi. . . . birakmayiz yapmayiz etmeyiz ne oldu hadi ordan. . . . Kürdün gücünden tirstilar. . . . En büyük asker Kürd askerleri. . nasil tirkolari hizaya getirdi. . . .

6
7
yanıtYanıtla
kapkara:

pyd nin derdi kendi vatandaşları değil kendi reklamını dünyaya yapmak kendi ikdidarını kurmak. .

1
3
yanıtYanıtla
Emin Sert:

Gidemez çünkü gücü Kobaniye aktarırsa kendi güvenliğinden zafiyet verir

2
1
yanıtYanıtla
KAPKARA:

pyd kendi vatandaşlarını zorla Türkiye gönderip TÜRKİYEYİ ZORA SOKMAK. .

1
1
yanıtYanıtla
ahmet:

kobaniden gelenler ne zaman erbile gidicek

0
1
yanıtYanıtla
kobane mardin:

sunniyim şafiiyim ama şuan burda gereksiz yorum yapan ne kadar gereksiz varsa hepiniz koministlere kurban olun sizden daha duyarlı daha insancıllar ış it fikirli yandaş faşisanlar sizi savaşın ilk aylarında onca arap orda kendi halkının ölmüş bedenlerinden çalarak hırsızlık yaparak tcye geldiler burda kucak açtınız onlara ve şimdide antepte gözümle gördüğüm gibi öttürüyorlar sizi misafir geldiler toprak sahibi oldular çok yakında kafanızı ezerler şüphesiz ama iş kürt olunca neymiş pkk var diye ış itlerine destek bahaneleriniz oluyor gidinde ırakta pkknin ış itlerinden kurtardığı türkmen namusunuza sahip çıkın oturduğun yerden aç kabadaylılık yapmak kolay tabi çakallığın gereği yok. . !

0
0
yanıtYanıtla
kobane mardin:

uzun lafın kısası orda kadın kıyafetiyle resim görerek olsun kaçan felan yok uydurmayın tırko medyası yüzyıllardır yalan söylediği gibi siz yandaşlarıda bu yalanlardan vazgeçin artık onca arap ölmüş milletinin malını mülkünü çalarak bura kaçtılar kucak açtınız ama iş kürt olunca herkese bişeyler batmaya başladı kaçan kürtte yaşlı çocuk kadındı eli silah tutanların çoğuda barındırdığınız arap hayinleri gibi değil orda direniyorlar ış itlerine ve tcye dahi karşı hani sizde gidin ne işiniz var diyorsunuzya burayı sana bırakıp gitmekte aptallıktır o aptallıkta senin beyninde gelişmiş fazlasınada değmiyorsunuz bu kadar yazıpta yorulmam bile fazla. . !

0
0
yanıtYanıtla
Dersimli Rafizi Murto:

Gidişiniz olur gelişiniz olmaz inşaallah. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title