Haberler

Kdp Dışilişkiler Sorumlusu Hawrami Açıklaması

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyların Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesaj olduğunu, HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerektiğini belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyların Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesaj olduğunu, HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerektiğini belirtti.

Hawrami, AA muhabirine yaptığı açıklamada AK Parti'nin seçimlerde Kürtlerin çoğunluğunun oyunu alarak tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, "AK Parti'nin aldığı oylar Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesajdır. HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerekiyor" dedi.

HDP'nin siyasetini yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin dile getiren Hawrami, "Kürtlerin yoğunluklu yaşadığı şehirlerde AK Parti'nin birinci parti olduğunu görüyoruz. AK Parti, buralarda 67 milletvekili çıkarmayı başardı. HDP ise sadece 46 vekil çıkardı" diye konuştu.

PKK'nın yeniden çatışma kararı almasının HDP'nin oy oranına etki ettiğini ifade eden Hawrami, şunları kaydetti:

"Kandil'in daha öngörülü hareket etmesi gerekirdi. Çatışmalar çözüm değildir. HDP, siyasi alanda çözüm sürecinin ilerletilmesi ve çatışmaların sona ermesi için politika geliştirmelidir. Ayrıca HDP'nin siyasetini yeniden gözden geçirmesi ve ortak noktalar yakalaması gerekiyor. Öldürmeler ve ölümler hiçbir şekilde çare değildir."

Hawrami, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının demokratikleşme, çözüm süreci ve Kürt sorununun çözülmesi noktasında daha hızlı adımlar atılmasına vesile olacağını belirterek, "AK Parti'nin, başarılı politikalarını devam ettirmesini bekliyoruz. Türkiye halklarının birlikte yaşaması temennimizdir" ifadesini kullandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Dışilişkiler Sorumlusu Sadi Pire de HDP'nin 7 Haziran'dan sonra doğru bir politika izlemediğini savunarak, "HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet teşkil etmeyle ilgili sağlıklı açıklamalar yapmadı. Bu konudaki tutumları doğru değildi. Çatışmaların başlaması nedeniyle daha önce HDP'ye oy veren halk bu kez AK Parti'ye yöneldi" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title