Haberler

Kdp'den Çözüm Süreci Açıklaması

Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Başkanı Sertaç Bucak, çözüm sürecini çok önemsediklerini ve Kürtler arasında çatışmanın kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.

KDP Başkanı Sertaç Bucak ile platform üyeleri, Diyarbakır'da sözde Kürdistan bayrağı ile basın toplantısı düzenledi. Bucak, KDP olarak başından beri çözüm sürecini desteklediklerini ve sürecin iyi bir sonuca ulaşmasını arzuladıklarını belirterek, "Çözüm süreci üç aşamalı başlatıldı. Birincisi, demokratikleşme, ikincisi silahsızlanma ve üçüncü siyasi bir boyutu var. Bizim en çok önemsediğimiz konu da siyasi boyuttur. Bu işin tarafında olan PKK, HDP'li arkadaşlarımıza çağrımız var. Eğer bu süreç başarıyla sonuçlandırılmak isteniliyorsa, Kürt halkının bütün siyasal oluşumların desteği sağlanmalıdır. Çözüm sürecinde, siyasi çözüme ilişkin bütün Kürt partileri ortak bir strateji ve bir yol haritası tespit edebilirler. Eğer bunu becerirlerse, çözüm sürecinin siyasal bölümünün daha başarılı olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

"CİZRE'DE YAŞANAN OLAYLAR KÜRT SORUNUNA ZARAR VERİYOR"

Siyasal nedenleri ne olursa olsun siyasal tartışmalarda şiddet unsurunun kullanılmasını reddettiklerini ifade eden Bucak, Kürtler arası çatışmayı zararlı gördüklerini kaydetti. Bucak, "DBP ile Hüda-Par arasında çatışma olduğu dönemde yaptığımız açıklamada taraflara Kürtler arasında şiddeti reddedip, sorunları tartışarak, görüşerek çözülmesi gerektiğini belirttik. Kürtler arası çatışmanın kimseye faydası olmayacağını ve başta Kürt halkı olmak üzere bu ülkede oluşacak her gelişmeye zarar vereceğini düşünüyoruz. Başta Cizre'de yaşanan olaylar Kürt sorununa zarar veriyor. Bu doğru bir tavır değildir. Çünkü bu işi yapanlar, diğer gün müzakere masasına oturuyor. Bu bize göre çelişkidir. Bundan dolayı sürecin hem sağlıklı yürüyebilmesi için hem de bölgedeki hayatın normalleşmesi için herkes şiddetten uzak durmalı" diye konuştu.

"HER KESİMİN BU SÜREÇTEN HABERDAR OLMASI GEREKİYOR"

Bucak, çözüm sürecinde bölgede bulunan tüm Kürt gruplarının da sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Bucak, "HDP'li Sırrı Sürreya Önder, bir televizyon programında yaptığı konuşmasında CHP'yi bilgilendirmek için hazır olduklarını söyledi. Eğer CHP'yi bilgilendirmeye hazırlarsa, bu bölgede yaşayan partileri bilgilendirmek daha çok gereklidir. Çünkü bizler burada birlikte yaşıyoruz. Birlikte bir çözüm istiyorsak, ülkemizde Kürt sorununun çözümü için Kürtler neler düşünüyor bunu birlikte tartışalım ve süreci başarılı kılmaya çalışalım" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sertaç Bucak Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title