Haberler

KCK: HDP'nin Hükümette Yer Alması Tutumumuzu Değiştirmez

Güncelleme:

PKK'nın çatı örgütü KCK, HDP'li vekillerin kabineye girmesinin kendileri açısından durumu değiştirmeyeceğini açıkladı.

PKK'nın çatı örgütü KCK, HDP'li vekillerin de katılımıyla kurulacak seçim hükümeti hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklama, HDP milletvekillerinin kabinede olmasının, örgütün 1,5 aydır devam eden ve saldırıları içeren tutumunu değiştirmeyeceğini gösteriyor.

Örgütün Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan ve ANF'de yer alan açıklaması şu şekilde;

"AKP hükümetinin Kürt halkının özyönetimlerini kriminalize ederek saldırılarını sürdüreceği anlaşılmaktadır. Bu kurulacak hükümetin bir savaş hükümeti ya da yürütülen saldırı ve savaşa bir kılıf olacağı anlaşılmaktadır. Seçim güvenliğini sağlamak için gönderiliyor denilerek 1990'lı yılların kirli savaşı içinde yer alan Bolu ve Kayseri Komando Tugaylarının Kürdistan'a getirilmesi, seçim hükümetinin nasıl bir politikanın örtüsü haline getirilmek istendiğini göstermektedir. Kürt halkı üzerinde büyük bir baskı kurulacağı daha şimdiden ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu ortamda adil ve eşit bir seçim yapılamayacağına göre, AKP savaşı tırmandırarak iktidarını sürdürmeye zemin yaratmaktadır. Kaybettiği 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP Hükümetini düşüren Kürt halkına ve demokrasi güçlerine saldırması bu anlama gelmektedir. Seçim yapmayı amaçlayan değil de, iktidarını sürdürmeyi hedefleyen bir politika yürüttüğü netleşmiş bulunmaktadır"

"HDP'LİLERİN HÜKÜMETTE YER ALMASI BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEYECEK"

Açıklamada "Özyönetim" ilan edilen yerlerde insanlara sokağa çıkma çağrısı yapıldı ve bunun dışındaki şeylere enerji harcanmaması istendi. Birkaç HDP'li vekilin hükümette olmasının bir şeyi değiştirmeyeceği söylendi;

"Şimdi bu ortamda hangi seçimden, seçim sürecinden, seçim hükümetinden söz edilebilir? Normal bir zamanda anayasanın hükmü olan farklı partilerden oluşan bir seçim hükümetinden söz edilebilirdi... Bir iki HDP milletvekilinin bu seçim hükümetinde olması bu hükümeti anayasa gereği oluşmuş bir seçim hükümeti haline getirmeyecektir... Şu anda tüm demokrasi güçlerinin görevi, Kürt halkının kendi kendini yönetmesine saldıran AKP hükümetinin bu politikalarına karşı mücadele etmek ve mücadeleyi yükseltmek olmalıdır." (Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (195)

Sen kimsin alcak:

Defolun alcaklar sokağa çıkınmis sırf bu itlerin yüzünden bu kez hdpye vermycem bu alcaklarin gercek yüzünü gördüm darsi diğer kurtlerin başına samimi diyorum

24
60
yanıtYanıtla
Yeter:

Askeri gdoğudan çekelim, sınırda hazır bekleyen işid canileri gelsin pkk nın da destekleyeninde suriyede ki gibi anasını bellesin. Hainler askerin polisin ne işe yaradığını anlasınlar..şevkat merhamet buraya kadar!!

65
14
yanıtYanıtla
Yeter:

O çocukları toplanmış

34
43
yanıtYanıtla
asker:

turkiyem cizre katliyamlarina sesiz kalmis polisler bir babayi ve ikiz kizlarini daha katl ederken siz yataklarinizda rahat icinde uyuyun sonunuz suriyedir merak etmeyiniz

18
56
yanıtYanıtla
mete:

Adam gibi durdunuzda mı şimdi konuşuyorsun..Hainliğe devam Türkiye Suriye olursa hepiniz sürülecrksiniz bu topraklardan..Ermenistana gardaşlarınızın yanına gidrsiniz artık..

yanıt78
yanıt18
gölge:

Cizrede ne oldu gerçekten biliyonmu

yanıt0
yanıt0
tahsin:

nüfusunuzu nasıl kontrol edeceğiz

yanıt0
yanıt0
Deli baltaa:

Yaw bu yalancılar ırak ta ölen çocuğu yüksekovada öldü gibi gösterenler değilmi?! Bu ancak pkk kahpeliğine yakışır zaten !

53
15
yanıtYanıtla
Miroğlu:

Bizim için farketmez.Hdp pkk kck Hepsi de geçici.Kalıcı değil.

61
4
yanıtYanıtla
deniz:

Bolu ve Kayseri Komando tugayları sizi bitirmek için geliyor

51
12
yanıtYanıtla
Tüm 195 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title