Haberler

Kck Davası Tutuklusu Belediye Başkanı Budak'ın Göreve İade Edilmesi

Budak'ın avukatı Metin Tatar: "Sayın Aydın Budak’ın başkanlık sıfatı hukuken ve siyaseten gasp edilmiştir. Belediye Başkanlığı sıfatının sona erdirilmesi ancak İçişleri Bakanlığı’nın talebi ü...

Geçen yıl görevden alınan KCK davası sanıklarından Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın avukatı Metin Tatar, Danıştay 8. Dairesinin Budak hakkında "görevinin iade edilmesi" yönünde verdiği karara ilişkin, "Sayın Aydın Budak'ın başkanlık sıfatı hukuken ve siyaseten gasp edilmiştir. Belediye Başkanlığı sıfatının sona erdirilmesi ancak İçişleri Bakanlığının talebi üzerine Danıştay kararı ile olabilir" dedi.

Tatar,  Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı ve Şırnak Valiliğinin yazısıyla geçen yıl görevinden alınan tutuklu Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak hakkında Danıştay 8. Dairesinin "mahrum bırakıldığı haklarının yeniden kendisine iade edilmesi" yönündeki kararını hatırlatarak Budak'ın başkanlık sıfatının Danıştay tarafından alınmadığını belirtti.

Budak'ın yasalara aykırı bir şekilde yerel yöneticiler tarafından görevden alındığını ileri süren Tatar, şöyle konuştu:

"Yaklaşık iki yıla yakındır devam eden söz konusu yanlış uygulama Danıştaya başvurumuz sonucu ortaya çıktı. Fiili olarak önceden gerçekleştirilen bir eylem için sonradan dava açıldı. 5393 sayılı Belediye Kanunun 44'üncü maddesinin son bendinde, 'seçilme yeterliliğinin kaybı nedeni ile belediye başkanlığı sıfatının sona erdirilmesi ancak ve ancak İçişleri Bakanlığının talebi üzerine Danıştay kararı ile olabilir' ifadesi yer alır. Seçilmiş bir belediye başkanı ancak seçimle gelir ve yalnızca İçişleri Bakanlığının talebi üzerine Danıştay kararı ile gider. Sayın Aydın Budak'ın başkanlık sıfatı hukuken ve siyaseten gasp edilmiştir. Cizre Belediye Başkanlığı görevine iadesine engel herhangi bir hal kalmadığından görevine iadesinin sağlanması İçişleri Bakanlığından talep edilmiştir. Aydın Budak aslında hiçbir zaman belediye başkanlığı sıfatını kaybetmemiş olmasına rağmen yapılan hukuki ve idari haksızlıklar sonucu görevinden uzak bırakılmıştır. Bu kararın tarafımıza ulaşması üzerine İçişleri Bakanlığına ikinci bir müracaatımız söz konusu olmuştur."

Tatar, İçişleri Bakanlığınca gönderilen "göreve iadesi" yazısına rağmen belediye yetkililerinin yazıya 2 ayı aşkın süre cevap vermediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"İlgili yerlere yazı 17 Eylül'de ulaşmasına rağmen 6 Kasım'a kadar Cizre Belediyesi yetkilileri tarafından göreve dönmesi ve özlük haklarının iadesine dair işlem yapılmamıştır. Burada da yasa çiğnenmiştir. Daha sonra 5 Kasım'da Şırnak Valiliğine yaptığımız müracaat ve olayın kamuoyunda duyulması üzerine derhal gerekli işlemler yapılmıştır. Dolayısıyla Cizre Belediye Başkanı Budak'ın başkanlığının hukuksuz ve anlaşılamayan gerekçelerle gasp edildiği açık bir şekilde ortaya çıkmıştır." - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Budak Kadir Aydın Tatar Kck Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title