Haberler

KCK'dan Silahsızlanma Açıklaması: Hükümete Büyük İş Düşüyor

Güncelleme:

KCK, Öcalan'ın silahsızlanma çağrısını tarihi adım olarak değerlendirdi ve "Hükümet sorumluluğunu ciddiyetle yerine getirmelidir." dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Abdullah Öcalan'ın, dün Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından açıklanan "Siahları bırakmak için kongreyi toplayın" çağrısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

KCK, Öcalan'ın silahsızlanma çağrısını tarihi adım olarak değerlendirdi. KCK, "Hükümet sorumluluğunu ciddiyetle yerine getirmelidir." dedi.

"TARİHİ ADIM"

Açıklamada, "Öcalan'ın müzakere taslağında belirttiği on madde temelinde asgari müştereklerde mutabakat sağlanması durumunda silahlı mücadelenin bırakılacağına dair yeni bir kongre gerçekleştirmemiz için yaptığı niyet beyanını kamuoyuna duyurması tarihi bir adım olmaktadır" denildi.

"HÜKÜMETE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

KCK, 40 yıllık çatışmanın varlığı karşısında bu çağrının dikkate alınmasının ve gereklerinin yerine getirilmesinin, hükümete büyük sorumluluklar yüklediğini ifade etti.

Açıklamada, özetle şu ifadeler de yer aldı:

"- Artık demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünde adım atmama konusunda hiç bir gerekçe ve engel kalmamıştır.

- Kürt Özgürlük Hareketi bugüne kadar atması gereken ne adım varsa atmıştır. Bundan sonra atacağı her adım AKP'nin yeni süreç karşısındaki tutumuna ve atacağı adımlara bağlı olacaktır.

- HDP heyetinin AKP yetkilileriyle birlikte kamuoyuna yaptığı son açıklama, Öcalan'ın halkımız, halklarımız ve hareketimiz adına Türk devletine ve AKP hükümetine sunduğu büyük bir fırsat ve yeni bir şans anlamına gelmektedir.

- Hükümet ve Cumhurbaşkanı samimiyet ve uygulamadan söz etmektedir. Hükümet böyle bir açıklamanın niyet beyanının yapılmasını ısrarla istemiştir. Tahkim edilmiş ateşkes ve yapılan açıklamadan sonra samimiyet ve uygulama sırası AKP'ye gelmiştir. Bu anlamda AKP'nin yeni durum karşısındaki yaklaşımlarını ve atacağı adımları büyük bir dikkatle izleyeceğimizi belirtmek isteriz.

- Öcalan'ın yaptığı bu tarihi iyi niyet beyanını bir seçim propagandası olarak ele almak halklarımıza karşı yapılmış en büyük haksızlık ve sorumsuzluk örneği olacaktır.

- Hükümetin de katıldığı bu açıklamanın gereği süreci ilerletmek ve sonuca götürmek için Öcalan'ın hareketimizle gecikmeden görüştürülmesi gerekmektedir. Böylece açıklamanın ciddiyeti pekişecek ve Kürt sorununun çözümü konusundaki inanç ve destek artacaktır.

- Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir aşamaya gelinmişse, müzakere heyetlerinin hemen oluşması, müzakereye başlanması ve izleme heyetinin de tüm bu süreçleri takip etmesi için çalışmalarına gecikmeden başlaması gerekmektedir.

- Tarihi açıklamanın esası ve içeriğini oluşturan müzakere başlıkları sadece Kürt sorununun çözümünü değil, başta Alevilerin sorunları olmak üzere dışlanmış ve ezilmişlerin tüm toplulukların sorunlarına çözüm bulmayı amaçlamaktadır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Yalçın Akdoğan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (480)

cengizmobilWeb@haberler.com:

Önemli olan bir birimizi öldürmeyelim bu vaşet dursun 30yıldan fazla kan akıyor bakalım înşallah huzur gelir bu ülke herkeze yeter ama bu dönekler inanılmaz

106
6
yanıtYanıtla
cermikli:

Bebek katili TC ile görüsülmesi dogru degil gene kürt halkini sirtindan vururlar. TSK silah birakmali yillrca bebek katleden TSKdir.

13
64
yanıtYanıtla
TiTmobilWeb@haberler.com:

Ayrilmadan,ònce iyice bir savas edecegiz.kiminki kalin hissedecek. Ne barisi ne anlasmasi,kim takar bunu, akp liler barisik zaten ya digerleri

48
23
yanıtYanıtla
Zındık Mobil-IOS:

Imza Topluyoz. MHP. BBP. Kapatılsın

19
49
yanıtYanıtla
OY:

pkk terör örgütü arkadan vurmayı çok iyi bilir . Şimdi silah bıraktık diyenler iki gün sonra diyarbakırın sokaklarında askerlerimizi gece yarısı arkadan vurmayacağını kim söyleyebilir. Adamlar kafaları atıyor istedikleri zaman istedikleri şehir de isyan çıkarıyorlar , şehirleri yakıp yıkıyorlar bu tür hareketleri yapan terör örgütünün silah bırakması gibi bir şeyin kesinlikle olmayacağını düşünmekteyim. Akp ve hdp nin seçim ittifakı yapmış gibi bu girişimle kendi oylarını arttırmak düşüncesinde olduklarını düşünüyorum.

30
37
yanıtYanıtla
TiTmobilWeb@haberler.com:

Ve karsiliksiz hic kimse hasmina birsey vermez Birde bu isin gizli aktörü abd olunca insana deli derler ,deli

64
1
yanıtYanıtla
TiTmobilWeb@haberler.com:

Kürtler simdiye kadar 50 den gazla isyan etmis , hic bir anlasma mümkün olmamis Onlar ayri, biz ayri . Bu böyle kalacak.

61
3
yanıtYanıtla
mehmet:

Helal türk hükümeti kağıt ve klavye kahramanı olduğunu böylece teyit etti. analar ağlamasın vatan nedir?????Bu millet hakkettiğini alıyor. akp az bile yapıyor. meğerse milletin yüzde ellisi . Bu yapılanları destekliyormuş. Mehmetçik dağda buşuna öldü. Yaşasın akp. Devleti olmayan vatan.

53
11
yanıtYanıtla
wan:

benım anladıgım kadar barış olursa mhp nın sonu gelır mhplı arkadaşlar fazla kendınızı yormayın yapıcı olun ırkcı olmayın

40
24
yanıtYanıtla
ÇİÇEÇİMmobilWeb@haberler.com:

Türk. Vatandaşına..askerine. Polisine.. Kurşun Yağdıran. Binlerce. İnsanımızı. Şehit. Eden Eli. Kanlı. Teröristleri. Allah. Bile. Affetmez

36
27
yanıtYanıtla
Tüm 480 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title