Haberler

Zübeyir Aydar'dan Erdoğan ve Fidan'la İlgili Önemli İddia

Güncelleme:

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askerle anlaştığını, Hakan Fidan için eğer istifa etmeseydi farklı bir titri olacağını" söyledi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

"ERDOĞAN ORDUNUN ÇİZGİSİNE GELDİ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Harp Akademileri'ndeki konuşmasında sarf ettiği "Ergenekon ve Balyoz'da aldatıldık" sözlerini değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, "Bana öyle geliyor ki, bunun öncesi var ve askerle oturup konuştu. Partisine de çok fazla güvenmiyor. Cemaat'in ve diğer kesimlerin kendisine muhalefeti belki kendisini korkutuyor, orduyu da yanına alacak bir ittifak arayışında. Ordu Tayyip Erdoğan'ın çizgisine gelmedi, Tayyip Erdoğan ordunun çizgisine geldi" dedi.

"HAKAN FİDAN ARTIK SADECE BİR MEMUR"

İşte Cansu Çamlıbel'in gündem yaratan röportajı:

"-Siz Hakan Fidan'ı Oslo sürecinde bizzat tanıdınız, değil mi?

- Hakan Fidan'ı tanıyorum.

- Hakan Fidan'ın milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapıp sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi üzerine geri çekmesini nasıl değerlendirdiniz? Sizce sürece katkısı MİT Müsteşarlığı devam ederken mi, yoksa siyasetin için de mi daha fazla olur?

- Eğer istifa etmeseydi şu anda farklı bir titri olacaktı, aday olup devam etseydi farklı olacaktı. Ama önce istifa et, müracaat yap, sonra birisi diklenince istifanı al, yerine dön. Hakan Fidan, bundan yara aldı. Düne kadar Hakan Fidan, hükümet içindeki bakanlardan daha etkili ve yetkili bir konum sahibi, Cumhurbaşkanı üzerinde etkisi olan bir insan olarak bilinirken bugün bir memurdur. Ya başlamayacaktı yahut da çıktığı yolu tamamlayacaktı. Kendisine üzüldüm, bu duruma düşmemeliydi. Yetenekli bir insan, iradesini de yetenekleri doğrultusunda kullanmalıydı.

"ERDOĞAN PARTİSİNE GÜVENMİYOR"

- Süreci devlet tarafında başlatma iradesini gösteren Sayın Cumhurbaşkanı 28 Şubat'ta Dolmabahçe'deki görüntüyü eleştirdi, iki tarafın bahsettiği 10 maddenin farklı olduğunu söyledi. Neden Cumhurbaşkanı durduk yere kendi başlattığı barış süreciyle ilgili böyle bir noktaya gelsin?

- Cumhurbaşkanı'nın geçen hafta Harp Akademileri'ndeki konuşmasına bakmak lazım. Bana öyle geliyor ki, bunun öncesi var ve askerle oturup konuştu. Partisine de çok fazla güvenmiyor. Cemaat'in ve diğer kesimlerin kendisine muhalefeti belki kendisini korkutuyor, orduyu da yanına alacak bir ittifak arayışında. Ordu Tayyip Erdoğan'ın çizgisine gelmedi, Tayyip Erdoğan ordunun çizgisine geldi. 'Kürtler bu ülkede ne olamıyor ki' şeklindeki sözler tamamıyla 90'lı yıllardaki eski söyleme dönüştür. Belki 'seçim öncesinde milliyetçi oyları hedefliyor' da denebilir ama ben esas orduyla olan ittifak arayışını görüyorum. Çözüm karşıtlarıyla ittifak bir geriye gidiştir. Hükümet nasıl bir tavır koyar bilemiyorum tabii.

"EN SON CUMHURBAŞKANI'NIN DEDİĞİ OLUYOR"

- Hükümet içinde de farklı perspektifler olduğu malum. Ancak Yalçın Akdoğan son olarak 'Cumhurbaşkanı'nın süreçle ilgili görüşleri bizim için talimattır' gibi çok güçlü bir ifade kullandı.

- Sonuçta merkez bankası olayında, Hakan Fidan olayında tecrübe şunu göstermiştir; en son Cumhurbaşkanı'nın dediği oluyor. Burada da onun dediği olacak."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zübeyir Aydar Hakan Fidan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (144)

ZAZAmobilWeb@haberler.com:

Kürtler artık zaza Türk halkını kandiramaz. Biz oğuzlariz. Artık bu bölgede komünist ve kürtlere karşı zaza Türkün sesi daha gür çıkacak. Türklüğümüze canımız feda olsun. Ne şiacilar ne bölücüler yüce islam Türk milletiyiz.

47
46
yanıtYanıtla
dadasmobilWeb@haberler.com:

Kürtlere tehcir kanunu cikinca sigarami yakacagim.

10
77
yanıtYanıtla
VanlımobilWeb@haberler.com:

Bizim bütün siyasetçileri toplasan bütün yazarları çizerleri toplasan böyle bir analiz yapamaz. Adamın dedikleri mantıklı ve de öyledir maalesef ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz

29
49
yanıtYanıtla
Rombo Mobil-IOS:

40 bin gerila öldü 4 bin köy yaktiniz 17 bin faile mechul islediniz tc barisa yansmiyorsa kürt Halkin gerilasi devreye guter

13
63
yanıtYanıtla
ülkücü hareket:

Oylar HDP ye kessinlikle

30
46
yanıtYanıtla
osman lıcamobilWeb@haberler.com:

Çözüm sürecini,barışı engellemeye yönelik iki çapulcunun,biri israiliatci basın diğeri kanın durmasını istemeyen batının oyuncağı

31
43
yanıtYanıtla
deli yürek:

ne mutlu türküm diyene ne mutlu bayragımızı sevene yaşasın vatan yaşasın türk milleti alllah türk milletine zeval vermesin gözünü açsın uykudan uyansın artık

54
20
yanıtYanıtla
VartoluMobil-IOS:

Adam gibi adam sin biji serok apo

23
46
yanıtYanıtla
HEVALmobilWeb@haberler.com:

AL SANA HAIN ABD USAKLARI PKK .PYD HAİNLERİ

50
17
yanıtYanıtla
hak:

biz namazla imanla topraklarına sahip olan bir milletin torunlarıyız. nerden geldiğimizi iyi biliriz size bu topraklarda ekmek yok ben eski akpli yeni mhpliyim vatanım için size yüz veren akp zihniyetinden vazgeçiyorum artık mhpnindir oyum. bu zamana kadar akpye verdiğim oylar içinde pişmanım. üniversitelerimiz pkklılardan geçilmiyor.

49
15
yanıtYanıtla
Tüm 144 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title