Haberler

Kbü, 50 Bin Öğrenci Sayısına Ulaştı

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) öğrenci sayısının 50 binin üzerine çıktığını söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) öğrenci sayısının 50 binin üzerine çıktığını söyledi.

Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında kurulan KBÜ'nün hızla büyüdüğünü ve ülkenin sayılı üniversiteleri arasında yerini aldığını ifade etti.

Hükümetlerinin desteğiyle üniversiteye çok büyük yatırımların yapıldığından bahseden Kahveci, "Sadece bu yıl 116 milyon lira kaynak aktarıldı. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın üniversiteye ciddi desteği var. Yeni hedefimiz üniversite öğrencilerimizin staj ve iş imkanların kentimizde bulmaları. Üniversite yönetimiyle her zaman istişare içindeyiz. Üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin barınma sorununu karşılamak için çalışmalar devam ediyor. Yeni yurtlar yapılıyor" diye konuştu.

Seçimler öncesi üniversitedeki öğrenci sayısının 25 binin altına ineceğin iddia edildiğini hatırlatan Kahveci, "Ama gerçek ortada. Halkımız şimdi kimin doğru kimin yanlış olduğunu daha iyi gördü" sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title