Haberler

Kazdağları' Nı Birleşmiş Milletler' E Taşıyacak

Kazdağları'nda altın arama ve işletme konusunda çevrecilerin verdiği mücadeleyi destekleyen CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir rapor yazarak konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşımaya hazırlanıyor.

Kazdağları'nda altın arama ve işletme konusunda çevrecilerin verdiği mücadeleyi destekleyen CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir rapor yazarak konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşımaya hazırlanıyor.

Altın arama çalışmaları nedeniyle Kazdağları'nın Çanakkale tarafında kalan kuzey yamaçlarında çalışmaların yapıldığı ve işletme aşamasına geçilmesi için ruhsatların imzalanmasının beklendiği süreçte, Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan uluslararası boyutta bir çıkış daha geldi. Daha önce, Karılarımızın kollarındaki bilezikleri bunlara verelim, buradan defolup gitsinler sözleriyle Kazdağları'nda altın arayan şirketlere tepki göstererek tüm dikkatleri üzerine çeken Başkan Ülgür Gökhan, bu kez de konuyu Birleşmiş Milletler'e (BM) ve Avrupa Parlamentosu'na (AP) taşıyacağını açıkladı. ALTINCIYA DOKUNMAK İKTİDARA DOKUNMAK DEMEK

Bir süre önce yapılan 50'nci Uluslararası Troia Festivali'nin değerlendirmesi için basın toplantısı düzenleyen Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Kazdağları'ndaki altın arama ve işletme konularıyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kazdağları bölgesindeki altın arama ve başlayacak olan işletme faaliyetlerinden turizmin yanı sıra tarımın da olumsuz yönde etkilendiğini belirten Başkan Gökhan, Ancak bu konuda, resmi merci olarak bizim dışımızda hiç kimse açık ve net tavır almıyor. Ne Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, ne Onsekiz Mart Üniversitesi, ne de Ak Parti milletvekilleri, hiç kimse açık ve net tavır almıyor. Konuyu yok sayıyorlar. Çevre örgütleri ve sivil toplum kuruluşları dışında resmi olarak konuyu köyün delisi gibi sırf biz dillendiriyoruz. Bunun nedenlerini anlayabiliyorum. Çünkü altıncıya dokunmak, yukarıya, Ankara'ya iktidara dokunmak demektir. Oysa biz Cumhurbaşkanı'na kadar endişelerimizi ifade ettik. Fakat bugüne kadar en ufak bir gelişme olmadı. Hatta altın şirketleri insanları aldılar, Amerika'lara seyahate götürdüler. Altıncıların uçaklarıyla bakanlar geldi Çanakkale'ye. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda ikili görüşmelerde bulundular diyerek tepkisini dile getirdi. Kazdağları'nın insanlığın bıraktığı doğal miras olduğunu belirten Başkan Gökhan, şimdi bunun bir biçimde mücadelesinin daha yüksek perdeden sürdürülmesi gerektiğine inandığını söyledi. Mücadelede daha aktif olmaları gerektiğini anlatan Başkan Gökhan, Konunun BM ve AP'ye taşınması gerektiğine inanıyorum. BM'ye bağlı UNESCO'nun tarihi ve doğal mirasları koruma anlamında bir duyarlılığı var. Kazdağları'da flora ve faunası, endemik bitki çeşitliliği açısından çok önemli bir dağ. Bu konuda detaylı bir rapor yazıp, altın arama konusundaki gelişmeleri de anlatıp BM ilgili birimine göndermek istiyoruz. Orada daimi temsilcimiz var. Konuyu BM'ye taşıyacağız. Bununla da kalmayacağız. Almanya'daki kardeş kentimiz Osnabrück'de Yeşiller Partisi'ndeki dostlarımıza bilgi ve belgeler göndererek konuyu AP'de gündeme getirmelerini isteyeceğiz. Bu olayı uluslararası boyuta taşıyacağız. Çünkü insanlar Çanakkale'yi Troia'yı, İda'yı (Kazdağı) hepsini biliyor. Fakat bunların hoyratça harap edileceğini tahmin etmiyorlar herhalde diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title