Haberler

Kazayla Arkadaşını Öldüren Sanığa 5 Yıl Hapis

Adana'da, av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu arkadaşı 18 yaşındaki Muhammet Başıböyük'ün ölümüne neden olan 38 yaşındaki Mehmet Kaya, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da, av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu arkadaşı 18 yaşındaki Muhammet Başıböyük'ün ölümüne neden olan 38 yaşındaki Mehmet Kaya, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 1 Temmuz 2014'te merkez Seyhan İlçesi'nin Fevzipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Kaya ile 4 arkadaşı bir dönercide yemek yedikten sonra Kaya'nın kiraladığı araca bindi. Bu sırada Kaya'nın arkadaşlarına göstermek istediği av tüfeği ididaya göre kaza ile ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalarla ağır yaralanan Muhammet Başıböyük, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Kaya, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

'OLAY KAZAYLA OLDU'

Mehmet Kaya hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kaya, olayın kazayla olduğunu ileri sürerek, "Arkadaşlarım da tüfeği alıp Seyhan Baraj Gölü civarında ateş etmemizi istedi. Eve gidip tüfeği alıp geldim. Otomobile bindiğimiz sırada Muhammet Başıböyük ile Ö.A., tüfeğe bakmak istediler. Ben de tüfeği kutusundan çıkarıp emniyetini kontrol ediyordum. Ö.A. tüfeğe bakmak için elini uzatınca geri çektim. Tüfek ateş aldı. Muhammet yaralanınca ambulans geç kalır diye kendi aracımızla özel bir tıp merkezine gittik. Olayın korkusuyla araçla kaçtım, daha sonra da polisi arayıp teslim oldum" diye savunma yaptı.

Ölen Muhammet Başıböyük'ün babası 58 yaşındaki Mulla Başıböyük ise, "Benim oğlum 18 yaşındadır, 37 yaşındaki adamla arkadaşlık etmesi mümkün değildir. Oğlumu kasıtlı olarak öldürdüklerini düşünüyorum" dedi.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Mahkeme hakimi, dosya hakkında görevsizlik kararı vererek sanığın 'kasten öldürme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına hükmetti. Bunun üzerine dosyanın gönderildiği 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mehmet Kaya'nın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Mehmet Kaya'ya taksirle ölüme neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaya Fevzipaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title