Haberler

Kazanlı Sürücülere Trafik Adabı Dersi

Ankara'nın Kazan İlçesinde şoför esnafına 'Trafik psikolojisi ve trafik adabı eğitimi' verildi. Uzman psikolojik danışman ve aile terapisti Özden Yılmaz Bilgin, sürücü kurslarında yeni uygulanmaya başlayan 'Trafik Adabı dersinden' de örnekler vererek, trafikte karşılaşılan sorunların çözümü konusunda bilgiler verdi.

Eğitim seminerinin soru cevap bölümünde söz alan sürücülerden birisi trafikte karşılaştığı bir olayı anlatarak, "Ben kırmızı ışıkta beklerken yanımdaki sürücü bana 'sen kırmızıya aşık mısın dedi ve fırladı gitti' Ben de ben kendisine kırmızı yandığı sürece kırmızıya aşığım diye cevap verdim" dedi.

Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün birlikte düzenledikleri eğitim seminerinde sürücülere trafikte karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm yolları anlatıldı.

Çoğunluğu okul servis sürücülerinden oluşan şoförlere sorunların çözümü için öncelikle öfke kontrolü, karşıdakine karşı sabır ve tahammül, hoşgörü gibi değerlerin yaşamın her anına dahil edilmesiyle mümkün olacağı söylendi.

Trafik adabının insanların trafik içerisinde bireysel ve birbirlerine karşı davranış şekilleri olduğunu belirten Bilgin, "Trafik psikolojisi şoförlerin kurallara uyup uymadıklarını belirliyor. Trafik adabı sorumluluk, yardımlaşma, saygı tahammül, sabır gibi yeteneklerimizi kullanma becerisidir. Bu yeteneklerimizi davranışa dönüştürdüğümüz ölçüde karşılaştığımız sorunların üstesinden kolaylıkla gelebiliriz. Empati, öfke yönetimi ve beden dilini kullanarak da bu yeteneklerimizi hayata geçirebiliriz." Dedi.

Uzman psikolojik danışman ve aile terapisti Özden Yılmaz Bilgin konuşmasının devamında şu bilgilere yer verdi.

Araştırmalar bize gösteriyorki genel kişilik özellikleri araba kullanımını etkiliyor. Bir insanın araba kullanma stiline bakın onun nasıl problem çözeceğine, hayatındaki çatışmalarını nasıl yöneteceğini görün. Dinimizde de kul hakkı diye çok güzel bir sözcük. Şu dünyada gerçekten kul hakkına sahip çıkarak yaşabildiğimizde çatışma kalmaz.

Müftülük Konferans Salonunda verilen seminere Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sansar, Şoförler ve Kamyoncular Odası Başkanı Bünyamin Akdere, Vasıf Akdere ve sürücüler katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title