Haberler

Kazanlı Gençler Organ Bağışını Destekliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı, 30 bin hastanın hayata dönmek için organ beklediği Türkiye’de önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı, 30 bin hastanın hayata dönmek için organ beklediği Türkiye'de önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

"Gençler Organ Bağışını Destekliyor, Her Bağış Yeni bir Hayattır" projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde bir konferans düzenlendi. Konferansa Kaymakamı Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün yanısıra öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Organ Nakli Koordinatörü Fatma Can, organ nakli ve bağışı konularında bilgiler verdikten sonra dinleyicilerin sorularını da yanıtladı. Türkiye'de 30 bin hastanın organ beklediğine dikkat çeken Can, "Nakil işleminin sadece yoğun bakımda olan ve beyin ölümü gerçekleşen insanlardan alınan böbrek, kalp, karaciğer, kornea, akciğer, pankreas, kalp kapağı gibi organlardan yapılabileceğini kaydetti.

Yaşayan insanlardan da böbrek, karaciğerin bir kısmı, ilik ve doku nakli yapılabileceğini dile getiren Can, organ bağışında bulunmak için bağış senedinin iki şahit huzurunda imzalamanın yeterli olduğunu ancak bağışı yapanların ailelerinin de bu durumdan haberdar olması ve onay vermesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de organ naklinin belki de kişinin en zor kararlarından biri olduğunu belirterek, "Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını 'candan cana giden en büyük sadakadır' şeklinde tanımlamıştır. Kendi başınıza gelene kadar bunun öneminin farkında olamayabiliyorsunuz" dedi.

"Gençler Organ Bağışını Destekliyor: Her Bağış Yeni bir Hayattır" projesi ilk olarak Ankara'da başladı. Ankara'nın 25 ilçesinde, 25 ayrı konferansla yürütülecek proje kapsamında gençlere her yönüyle organ bağışının anlatılmasına başlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Lokman Ertürk Fatma Can Kazanlı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title