Haberler

Kazanlı Çocuklara Motosiklet Eğitimi

Ankara Hitit Motosiklet Kulübü tarafından Kazan Belediyesi iş birliğiyle 5-16 yaş arası çocuklara motosiklet sürüş eğitimi verildi.

Ankara Hitit Motosiklet Kulübü tarafından Kazan Belediyesi iş birliğiyle 5-16 yaş arası çocuklara motosiklet sürüş eğitimi verildi.

Hafta sonunu değerlendirmek isteyen aileler, çocuklarıyla Milli Egemenlik Parkına gelerek eğitime katıldı.

Motosiklet sporunun geniş kitlelere tanıtılması ve sevdirilmesinin amaçlandığı eğitimde, özellikle küçük çocuklar başlangıçta biraz tedirginlik yaşasalar da sonra motosikletten inmek istemedi. Alanlarında deneyime sahip eğitimciler, önce teorik ardından uygulamalı ders verdi. Bisiklet kullanan çocuklar, motosiklet ilk sürüş deneyimini de yaşama fırsatı buldu.

Motosiklet eğitmeni Cemal Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimi Hitit Motosiklet Kulübü'nün Kazan Belediyesi ile iş birliğinde düzenlediklerini söyleyerek, "Bütün ekipmanlarımız ve yeterli düzeyde eğitim almış hocalarımızla, çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Amacımız küçük çocuklarımıza motosiklet sporunu sevdirmek, en tehlikesiz, güvenli şekilde kullanmalarına yardımcı olmak" diye konuştu.

Dağlı, trafikte motosiklet kullanımına da dikkati çekerek, "Motosiklet araba gibi değil kaportası insan. Ne kadar güvenlik önlemi alsanız da kaportası insan olan bir unsur çok tehlikelidir. Dolayısıyla burada biz olmazsa olmaz eğitim diyoruz. Motosikletler de çok süratli araçlar. Binicilerimize mümkün mertebe yavaş gitmelerini, trafik kurallarına uymalarını öneriyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kazanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title