Haberler

Kazanın Sebebi Belli Oldu

TCDD, Kocaeli'nde Meydana Gelen Tren Kazasıyla İlgili Açıklama Yaptı.

TCDD Genel müdürlüğü, Kocaeli'nde meydana gelen tren kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Adapazarı Ekspresi''nin son vagonu dün akşam saatlerinde makas üzerinden geçişi esnasında, sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle ikinci bojisi (tekerlek takımı) karşı yola geçmiştir'' denildi.

TCDD Genel Müdürü ve teknik heyetin olay mahallindeki incelemesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, bu esnada Haydarpaşa'dan Adapazarı yönüne giden 'Adapazarı Ekspresi'nin lokomotifi son vagonla çarpışmıştır. Kazada yaralanan 32 yolcunun 14'ü tedavi altına alınmış, diğerleri ise taburcu edilmiştir" denildi.

Kazada yaralanan yolculardan Selahattin Akbaş, ''Karşıdan gelen tren (İstanbul'dan Adapazarı yönüne giden) biraz daha süratli olsaydı bir facia yaşanırdı, Allah'tan yavaş geliyordu'' dedi.

Akbaş, kazanın 'ucuz' atlatıldığını söyledi.

ÇARPIŞMA KABUSUNU ANLATTILAR

İzmit Seka Parkı Mevkii'nde, Adapazarı'ndan İstanbul'a giden yolcu treninin 2 vagonuna aynı anda karşı yönden gelen trenin çarpması ve 29 kişi yaralanmasıyla sonuçlanan kazayı, trendeki yolcular anlattı.

Hastaneye getirilen yolcular, panik dolu dakikaları, "Allah bizi korudu" diye özetledi. İstanbul'a giden 11621 sefer sayılı yolcu treninin son iki vagonunun makasta takıldığını anlatan yolculardan birisi, "Trenin son 2 vagonunun makasta takılı kaldığı sırada, diğer trende gelip vagonlara çarparak sürükledi. Kafa kafaya çarpışmadık. Allah bizi korudu" derken, bir diğer yolcu ise, "Trenin son 2 vagonu makasta önce raydan çıktı, kısa bir süre sonra da devrildi. Vagonlarda bulunan yolcular, panikle dışarıya çıkmaya çalıştı. Diğer tren ise devrilen vagonlara çarptı" ifadelerini kullandı.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kocaeli'de iki trenin çarpıştığı olay yerine gitti.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 19.45'te Adapazarı'ndan Haydarpaşa istikametine giden "Adapazarı Ekspresi"nin son vagonunun İzmit batı çıkışında yoldan çıktığı ve karşı yönden gelen trenin yoldan çıkan vagona çarptığı ifade edildi.

Açıklamada, "TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve beraberindeki Genel Müdür Yardımcıları olay yerine hareket etmiştir. Bölgedeki yetkililer olay mahalline intikal etmiştir. Kaza ile ilgili incelemeler devam etmektedir" denildi.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Kocaeli'nde meydana gelen tren kazası nedeniyle Haydarpaşa Tren İstasyonu'ndan hareket edecek olan Adapazarı Ekspresi'nin seferi iptal edildi. Anadolu Ekspresi'nin seferi ile diğer seferlerinden gecikmeli olarak yapılacağı öğrenildi.

Kocaeli'nde iki trenin karıştığı kaza nedeniyle Haydarpaşa Tren İstasyonu'ndan hareket edecek olan bazı seferler iptal edildi. Bazı seferlerin ise gecikmeli olarak yapılacağı belirtildi. Saat 21.30'da hareket etmesi gereken Adapazarı Eksperi kaza nedeniyle yoluna devam edemedi. Trendeki yolcular boşaltıldı. Talep edenlere biletlerini ibraz etmeleri durumunda paralarının ödeneceği söylendi.

Anadolu Eksperi dahil bazı tren seferlerinin hareket saatinde ise gecikme olacağı belirtildi.

YOLCULAR İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Kocaeli'de meydana gelen tren kazasının ardından kapanan demiryolu nedeniyle yolcular belediye otobüsleriyle İstanbul'a getirildi. Demiryolu ulaşımı saat 00.45'ten itibaren normale döndü. Otobüsle İstanbul'a gelen bir kadın yolcu, "kaza olduğunu yolculuk yaptığımız trende bulunan internet sayesinde öğrendik." dedi

Demiryolu ulaşımını aksatan Kocaeli'deki tren kazası nedeniyle yolda kalan İstanbul yolcuları Kocaeli Belediyesi'ne ait otobüslerle kentte getirildi. Kocaeli Belediyesi'ne ait 4 otobüse bindirilen yolcular Saat 01.00 sıralarında Haydarpaşa Garı'na geldi. Kocaeli Belediyesi'nde çalışan bir otobüs şoförü, birkaç otobüsün daha İstanbul'a yolcu taşımak için hazır bekletildiğini söyledi.

TRENDE İNTERNETTE

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title