Haberler

Kazancıoğlu'ndan, Başkan Erkoç'a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı HüseyiN Erkoç’u ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı HüseyiN Erkoç'u ziyaret etti.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, İl Başkanı Mehmet Erdem ve beraberindekilerle birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Erkoç, "Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu sıkıntılı sürecin bir an önce sona ermesini kardeşliğin, birlikteliğin ve beraberliğin tesisi noktasında herkesin üzerine düşeni görevi yerine getirmesini arzu ediyoruz. Bin yıla yakın bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi. Tüm siyasi partilere 1 Kasım seçimlerinde başarı dileyen Erkoç, " Demokrasinin vazgeçilmesi siyasi partilerdir. Bu süreçte siyasi partiler, milletin bu hassasiyetini göz önünde tutarak hareket ederlerse ülkenin birlikteliğine, beraberliğine ve kardeşliğine bir katkı sunmuş olurlar. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre, Eylül'de ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 azalarak 10 milyar 613 milyon 551 bin dolar oldu. Türkiye'de ihracattaki düşüş Malatya'da da söz konusu. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarından dolayı ihracatta düşüş oldu. Daha önce bizim ihracatta ağırlığımız kayısı ve tekstildi. Ama son dönemde ihracatta 3 kalemde artışımız söz konusu. Bu sektörler Makine ve Aksamları Sektörü, Savunma ve Havacılık Sanayi Sektörü ve Çelik Sektörü oldu. Malatya'yı geleceğe taşıyacak sektörlerin başında kayısı ve tekstil gelmekte bunlardan vazgeçmemiz mümkün değil, ama Sağlık sektörü, Su ürünleri, Makine ve Aksamları Sektörü ve Madencilik sektörü Malatya'yı geleceğe taşıyacak sektörlerin arasında yer alıyor" diye konuştu.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu ise, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası çok güzel bir binaya kavuştuğunu söyleyerek yeni binanın hayırlı olmasını diledi. Kazancıoğlu, "Bu binada Malatya ticareti ve ihracatı için güzel kararlar alınacaktır. Birkaç kaleme dayanan ihracatımızın 3 kalem daha artması sevindirici. Malatya öyle bir yer ki yerin altıda zengin, üstü de zengin. Yeraltı zenginliğini çok kullanamıyoruz. Kuluncak-Hekimhan bölgesindeki yeraltı zenginliği, gerek cevher zenginleştirme ve ihracat anlamında çok ciddi yatırımlar var. Malatya ekonomisine kısa sürede katkı sağlayacaktır. Malatya'nın sadece kayısı ile anılması Malatya'ya haksızlık. Başka değerlerimiz var. Sağlık, Tekstil, enerji, su, maden ve makine sektörü söz konusu. Sayın Başkan çok güzel bir şey söyledi. Yeni kurulacak hükümete bölge bazında değil il bazında teşvik isteyeceğiz. Malatya'yı, Ardahan'la aynı kategoriye koymak haksızlık olur. Bu konuda sayın başkana katılıyorum bunu gündeme taşımak gerekiyor" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Hasan Hüseyin Erkoç Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title