Haberler

Kazan Kimsesiz Engelli Ramazan'a Başkan Şevkati

Ankara'nın Kazan ilçesinde kimsesiz zihinsel engelli 12 yaşındaki Ramazan Hatipoğlu'nun hayat hikayesi yürek burktu.

Ankara'nın Kazan ilçesinde kimsesiz zihinsel engelli 12 yaşındaki Ramazan Hatipoğlu'nun hayat hikayesi yürek burktu. 8 yıl önce babasının kullandığı otomobilin devrilmesi sonucu anne ve babası ile halasını kaybeden, kendisi de kafasına aldığı darbeler sonucu zihinsel engelli aklan 12 yaşındaki Ramazan Hatipoğlu, 80 yaşındaki babaannesi tarafından bakılıyor. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Belediyesi Kumpınar Eğitim Uygula Okulu'nu ziyaretinde zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilerle tek tek ilgilenip, verdiği çeşitli hediyelerle onları sevindirdi.

BAŞKAN ERTÜRK TRAFİK KURALARINA UYALIM

Geçirdiği kazada kafasına anne ve babası ile halasını kaybeden, aldığı darbeler sonucu ise zihinsel engelli kalan kimsesiz Ramazan Hatipoğlu'na Kazan Belediyesi destek veriyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verip, şefkat gösterdi. Ramazan'ı da bağrına basan Başkan Ertürk, 8 yıl öncesinde annesini, babasını, halasını trafik kazasında kaybetmiş bir yavrumuz. O kazadan sonra bugün engelli konumuna geldi. Kendisiyle o günden bugüne belediyemizin psikologları ve sosyal hizmet uzmanları ilgilenmektedirler. Bir anlık trafik hatasının nasıl üç cana ve geride de engelli bir yavrumuzu bıraktığını gördük. O yüzden lütfen trafik kurallarına da uyalım, uymayanları uyaralım dedi.

BELEDİYEDEN ENGELLİLERE DESTEK

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, engellilere sahip çıkarak toplum bilinci oluşturmak, onların da hayata sımsıkı bağlanması için ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı gösterdiklerini söyledi. Ertürk, Yerel yönetimler olarak uygulamalı zihinsel ve bedensel engelliler okulumuzu belediyemizin öz kaynaklarıyla yapıp, milli eğitimimize bağışladık. Şu anda içeride bir çok öğrencimiz var. Bu öğrencimizin de psikolojik, sosyal ve diğer eğitimleriyle ilgili de her konuda ilgilenmekten ayrıca mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum dedi.

30 YILDIR PARKA ÇIKAMAYAN AİLEYE ZİYARET

Başkan Ertürk, daha önce tekerlekli sandalye verdiği bedensel ve zihinsel engelli 31 yaşındaki Nurettin Küçükateş'i de ziyaret etti. Engelli Küçükateş'in annesi Halime ve babası Hasan Küçükateş, özel yapım tekerlekli sandalye sayesinde 30 yıl aradan sonra çocuklarını ilk defa parka götürdüklerini belirtti. Parkta oynayan çocukları gören Nurettin'in çok mutlu olduğunu başkan Ertürk'e anlatıp, kendisine teşekkür ettiler. Başkan Ertürk, Kazan Belediyesi Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerine ise karanfil hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title