Haberler

Kazan Dairesine Sığınan Terör Mağduru Aileye Yardım Eli

AHMET KAPLAN - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından duydukları korku ve endişeden dolayı evlerini terk eden 8'i çocuk 10 kişilik aile, sığındıkları binanın kazan dairesinden hayırsever bir vatandaş tarafından alınarak eve yerleştirilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cemal Yılmaz, Fatihpaşa ve Cevatpaşa mahallelerinde operasyonlar devam ediyor.

Terör örgütü mensuplarına yönelik mücadeleye kararlılıkla devam eden güvenlik güçleri, teröristler tarafından göçe zorlanan halkın mağduriyetini ortadan kaldırmak için de büyük hassasiyet gösteriyor.

Evlerini terör saldırından duydukları endişe nedeniyle terk etmek durumunda kalan 8'i çocuk 10 kişilik aile, gidecek bir yerleri olmadığı için bir tanıdıkları tarafından Yenişehir ilçesinde yerleştirildikleri bir binanın kazan dairesinden durumlarından haberdar olan bir hayırsever tarafından kurtarıldı.

Hayırseverin tahsis ettiği eve yerleştirilen aile mutluluk yaşadı.

"Tek bir eşya almadan kaçtık"

40 yaşındaki baba E.D, AA muhabirine, teröristlerin kazdıkları çukurlardan can güvenliği endişesiyle sekiz çocuğu ve eşiyle tek bir eşya alamadan kaçtıklarını söyledi.

Zorluklarla 25 yıllık birikimle aldığı evini bıraktıklarını, evden hiçbir şey alamadan sadece üzerlerindeki elbiselerle çıkabildiklerini ve evinin olduğu bölgeye kadar 100 çukur kazıldığını ifade ederek, "Korktuk, canımızı kurtarmak için oradan kaçtık" dedi.

Evinden çıktıktan sonra Sur çevresindeki parkta beklemeye başladığını daha sonra Yenişehir ilçesinde bir binada kapıcılık yapan arkadaşı tarafından kazan dairesine yerleştirildiklerini belirten E.D, "Birkaç gün kötü şartlarda yaşadık. Hiçbir yetkiliye ulaşma imkanımız olmadı. Durumumuzdan haberdar olan bir hayırsever ise evini bize açtı. Bu evde her şey hazır. Yatak, televizyon her şey tamam. Allah razı olsun, biz oradan çıkıp bu eve yerleştik. Onlara çok dua ediyoruz" diye konuştu.

E.D, eve yerleşmelerinin ardından kendileri gibi mağdur durumdaki 6 akrabalarını da yanlarına aldıklarını dile getirdi.

E.D'nin eşi A.D. de teröristlerin her tarafa çukur kazdığını, barikatlar kurduğunu belirterek, "Her yer kazılmıştı. Korktuk eşyamızı alamadık. Sadece çocuklarımızı kurtardık" ifadesini kullandı.

"Evde ihtiyaç duyulan eşyalar mevcut"

Evini mağdur aileye açan hayırsever S.Ö. ise kiracısının evi boşaltmasının ardından burayı ihtiyaç sahiplerine tahsis etme kararı aldıklarını, E.D ve ailesinin durumundan haberdar olunca düşünmeden onları daireye yerleştirdiklerini anlattı.

Evinde ihtiyaç duyulan bütün eşyaların mevcut olduğunu dile getiren S.Ö, şunları kaydetti:

"Gelen ailenin kıyafetlerinden başka bir şeyleri yoktu. Ne bir valizleri ne de başka bir şeyleri vardı. Aileye gıda ve diğer ihtiyaçları konusunda da çevremizdeki hayırseverlerle yardımda bulunduk. Biz evimizi açtık. Bizim gibi imkanı olanlar bu şekilde dışarıda kalmış ailelere evlerini açsalar, yardım etseler kimse mağdur olmaz. İnsan bu soğuk havada kimsenin dışarıda kalmasını istemiyor. Benim bir evim var, kiminin üç, kiminin beş ben bir evimi Allah rızası için gözden çıkardım. Yapanlar da Allah rızası için yapsınlar."

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Yılmaz Diyarbakır Yenişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title