Haberler

Kazan'da Yüzme Havuzlarına İlgi

Kazan Belediyesinin yarı olimpik yüzme havuzları, sıcaktan bunalan vatandaşlar için can simidi oldu.

Kazan Belediyesinin yarı olimpik yüzme havuzları, sıcaktan bunalan vatandaşlar için can simidi oldu.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin Aile Yaşam Merkezi'nde açtığı yüzme havuzuyla, sayısı ikiye çıkan havuzlarda yüzmenin keyfini çıkardı.

Ankara'dan da çok sayıda kişinin geldiği havuzlarda, en büyük keyfi çocuklar yaşadı. Babaların elinden tutan çocuklar, can simidi ve kolluk yardımıyla havuza girerek hem yüzmenin keyfine vardı hem de dışarıda kavurucu sıcaklara aldırış etmeden serinlemenin tadını çıkardı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yaptığı açıklamada, denize gidemeyen Kazanlıların iki yıl öncesine kadar Ova Çayı'nda kepçe oyuklarında serinlemeye çalıştıklarını hatırlatarak, "Her yaz, ne yazık ki birçok insanımız ya boğularak can veriyor ya da bataklıklarda yüzmeye çalışarak ölümün kıyısından dönüyorlardı. Bugünkü teknoloji ile belki Ankara'ya denizi getiremeyiz ama teknolojinin geldiği son noktadan faydalanarak insanlarımıza deniz keyfini yaşatabiliriz diyerek kolları sıvadık. Bugün 50 bin nüfuslu Kazan'da çok şükür iki tane yarı olimpik yüzme havuzumuz var. Genç yaşlı kadın erkek herkes denize gitmeden denizin keyfini çıkarıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title