Haberler

Kazan'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kazan'da sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendiANKARA (AA) - Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kazan'da sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendiANKARA (AA) - Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.Kurtboğazı Barajı alanında yapılan yürüyüşe Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve vatandaşlar katıldı.Yürüyüş başlamadan önce sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla elma dağıtıldı. Katılımcılar, yürüyüşün ardından piknik alanında piknik yaptı.Özkan, Sağlık Bakanlığının 2014 yılını Sağlıklı Yaşama ve Hareketli Beslenme Yılı ilan ettiğini kaydetti.Bu yolda yapacak çok şeyleri bulunduğunu dile getiren Özkan, "Toplumumuzun sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamayı yaşam tarzı haline getirmesi için farkındalığı kazandırmamız gerekiyor. Türkiye, sigarada kazandığı zaferi obezitede de kazanacak" dedi.Özkan, 2010 yılında yapılan çalışmaya göre ülke nüfusunun yüzde 60'ının kilolu ya da aşırı kilolu grubunda bulunduğunu bildirerek, Bu durumun birçok hastalığın da kaynağını oluşturduğunu vurguladı.Her ayın son pazar gününde farklı hedef grupları ile yürüdüklerini anlatan Özkan, "Sağlıklı yaşamın farkındalığını artırmak için hep beraber Kurtboğazı Barajı'nda yürüdük. Hava şartları ne olursa olsun yürüyüşümüzü yaptık" diye konuştu.Ertürk de çağın hastalığı obeziteyle mücadele noktasında yerel yönetimler olarak yürüyüşe destek verdiklerini ifade etti.Yürüyüşü şiddetli yağmura rağmen tamamladıklarını belirten Ertürk, "Ankara'ya buradan müjde vermiş olalım. Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sabaha kadar devam etti, halen de yağıyor. Barajlarımızdaki doluluk oranı da hemen fark etti. İnşallah bu yağmurların devamıyla Ankara'da çok ciddi boyutlarda olmayan su sıkıntımızı da gidermiş olacağız" diye konuştu. Daha sonra Özkan, yürüyüşe katkılarından dolayı Ertürk'e teşekkür plaketi verdi. .

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Kızılcahamam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title