Haberler

Kazan'da "Madde mi Mana Mı?" Projesi

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Kazan Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Madde mi mana mı? Madde bağımlılığını önleme ve müdahale çalışmaları için eğitici eğitimi” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Kazan Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Madde mi mana mı? Madde bağımlılığını önleme ve müdahale çalışmaları için eğitici eğitimi" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kazan Efes Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına Kazan Kaymakamı Murat Duru, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Gökhan Canlı ve Ajans uzmanları, çok sayıda akademisyen, sağlık personeli, rehber öğretmen, psikolojik danışman, STK ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile emniyet personeli ve jandarma kuvvetleri katıldı. Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Duru, "Son yıllarda endişe verici boyutlarda artış gösteren madde kullanımı ve buna bağlı olarak artan madde bağımlılığı üzerinde öncelikli olarak ve ivedilikle durulması gereken bir boyuta ulaşmıştır. Tüm dünyada özellikle genç nüfus arasında madde bağımlılığında yaşanan artış maalesef ülkemizde ve ilçemizde de gözlenmektedir. Gençlerimizin maddi ve manevi yaşantısını altüst eden, psikolojik, ailevi, mesleki ve toplumsal sorunlar ve tahribatlar yaratan madde bağımlılığının önlenmesi ve etkili bir şekilde mücadele ve müdahale çalışmalarının yapılması zorunluluğu doğmuştur. Bu amaçla uygulanması düşünülen projenin gençlerimizi madde bağımlılığından kurtarma sürecinde önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Projeye verdiği desteklerden dolayı Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birim Başkanı Canlı ise, projenin örnek bir proje olduğunu belirterek, madde bağımlılığı ile ilgili olarak eğiticilerin eğitiminin ve farkındalığının artırılmasının önemine vurgu yaptı. Canlı, "Çalışanların konuyla ilgili bilgi ve farkındalık düzeyini arttırmak, bağımlılığı önlemede ve mücadele etmede daha etkin ve aktif çalışma ortamı oluşturmak ve personel arasında koordineli ve sonuç almaya dönük projelerin yapılmasını sağlamak birincil görevimiz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Gökhan Canlı, "Ajans olarak şimdiye kadar 300'ün üzerinde projeye destek verdik. Özellikle ilçelerimizin kalkınmasına yönelik projeler bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. İlçelerimizde projelere destek sunmaya devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Duru Efes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title