Haberler

Kazan'da Gül Kokulu Ramazan Şenlikleri

Ankara’nın Kazan ilçesinde düzenlenen Ramazan Şenlikleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Ankara'nın Kazan ilçesinde düzenlenen Ramazan Şenlikleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Kazan Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan etkinlikleri, her gün farklı sanatçılar ve sürpriz etkinliklerle devam ediyor.

Belediyenin iftardan sonra düzenlediği etkinlilerle eski Ramazanlar Kazan'da adeta yeniden yaşatılmaya çalışılıyor.

Geçmiş yıllarda haftanın belirli günlerinde düzenlenen etkinlikler, son iki yıldır bütün Ramazan Ayı süresince devam ediyor. Etkinliklere katılan vatandaşlar Ramazan Ayının manevi atmosferini doyasıya yaşıyor. İftardan sonra ilahilerle başlayan Ramazan etkinlikleri, gece yarısı dualarla sona eriyor.

SOKAKLAR GÜL KOKUYOR

Her gün farklı bir sanatçının sahne aldığı Ramazan Şenlikleri öncesi ilçenin cadde ve sokaklarıyla site içlerine gül esansı sıkılıyor. İftardan 1 saat önce başlayan bu uygulama iftardan sonra da devam ediyor.

EN ÇOK ÇOCUKLAR EĞLENİYOR

Büyükler ilahilerle, semazen gösterileriyle Ramazanın manevi havasını yaşarken, lokma tatlısı, mısır, şerbet ve pamuk helvanın ikram edildiği şenliklerde en çok da çocuklar eğleniyor.Şenlik alanına kurulan oyun gruplarında doyasıya oynayan çocuklar Hacivat Karagözle gülüyor, yarışmalarla da keyifli anlar geçiriyorlar.

MÜZEDE ZAMANDA YOLCULUK

Panayırı andıran Ramazan etkinliklerini izlemek için Ulu Caminin avlusuna gelen Kazanlılar buradaki Satıkadın Müzesini gezmeyi de ihmal etmiyorlar. Çocuklarıyla birlikte Satıkadın'ın kişisel eşyalarıyla o dönemde günlük yaşamda kullanılan araç gereçlerin sergilendiği müzeyi gezen ziyaretçiler zamanda kısa bir yolculuğa çıkıyorlar.

Şenlik alanında kurulan stantlarda Kazanlı esnaflar yöresel ürünlerini satıyorlar.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Etkinliklerin Ramazan boyunca süreceğini belirterek, "Gerçekten de tüm gelenek ve göreneklerimizi, çocukluğumuzda hep özlemle bahsettiğimiz o Ramazanların o güzelliklerini bugün halkımızla hep beraber yaşıyoruz. Kazan'da biz geçici bir Ramazan Sokağı oluşturmuş olduk ama inşallah önümüzdeki günler de bir sanat sokağımızı oluşturmuş olacağız. Bununla beraber de Hacivat ve Karagözünden, şerbetçisinden, lokmacısından, helvacısından tüm o dönemin unsurlarını, aktörlerini bugün Kazan'da 30 gün boyunca devam eden etkinliklerle yeniden canlandırıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title