Haberler

Kazan Adliye Sarayı Açılış Töreni

Adalet Bakanı Kenan İpek, hakim ve savcının mesleki tanımının kanunlarda net bir şekilde belirtildiğini ifade ederek, "Bu alanın dışına çıkılması görev tanımları hiçe sayılması asla doğru bulmuyoruz.

Adalet Bakanı Kenan İpek, hakim ve savcının mesleki tanımının kanunlarda net bir şekilde belirtildiğini ifade ederek, "Bu alanın dışına çıkılması görev tanımları hiçe sayılması asla doğru bulmuyoruz. Hatta bu yönde bir algı oluşturarak taraf görüntüsü vermek yargıda güveni sarsmaktadır" dedi.

Kazan Adliye Sarayının açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Kenan İpek, Hükumetin yapmayı planlandığı hukuk alanındaki reformlar hakkında bilgi verdi.

Son 12 yılda yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten İpek, her kuram gibi yargıdaki hesap verebilirliğin ve şeffaflığın artırılmasının önemine dikkat çekerek, bu konuda gereken ne varsa yapacaklarını söyledi.

İpek, diğer bir hedeflerinin de vatandaşın memnuniyetini esas alan insan odaklı bir sistemin geliştirilmesi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Halkımızın hak aramasını kolaylaştırıyoruz. Önemli yenilikler getiriyoruz. Mağdurlarımızın yanında olmaya... Bu yönde bir kanun çalışmamızda bulunmaktadır. İstinaf mahkemeleriyle Yargıtayda sayısı milyonları bulan dosyanın önüne geçmiş olacağız. Alternatif çözüm yollarını güçlendiriyoruz. Artık her şeyi mahkemeye, hakime götürmeye gerek kalmayacak. Uzlaşma, arabuluculuk, zorunlu hakem heyetleri ve tahkim kurumu ile işlerimiz ve itilaflarımızın çözümü kolaylaşacak. Hem daha hızlı sonuç alınacak hem de mahkeme kapılarında zaman geçirilmeyecek. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın sırtında yük olan mahkeme masraflarından vatandaşlarımız kurtulmuş olacak."

-Hakim ve savcının mesleki tanımı

İpek, hakim ve savcının mesleki tanımının kanunlarda net olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bu alanın dışına çıkılması görev tanımlarının hiçe sayılmasını asla doğru bulmuyoruz. Hatta bu yönde bir algı oluşturarak taraf görüntüsü vermek yargıda güveni sarsmaktadır. Bu yüzden yargı mensuplarının Türk milleti adına yargı görevini yerine getirme dışında gizli bir ajandası, gizli bir gündemi, milletimizin geleceğiyle ilgisi olamayan bu amaca yönelmesi asla kabul edilemez."

Açılışa HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk ipek, TBMM Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Bakan İpek Adalet Sarayını gezerek bilgi aldı ve şehit yargı mensupları için fidan dikti.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan İpek Politika Güncel Haberler

title