Haberler

Kazakistan'ın Wto Üyeliği

Kazakistan Başbakan Birincisi Yardımcısı Bakıtcan Sagintayev, ülkesinin Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) katılma prosedürlerinin aralık ayına kadar tamamlanacağını bildirdi.

Kazakistan Başbakan Birincisi Yardımcısı Bakıtcan Sagintayev, ülkesinin Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) katılma prosedürlerinin aralık ayına kadar tamamlanacağını bildirdi.

Sagintayev, Almati'de katıldığı yatırımcı forumunda yaptığı açıklamada, Kazakistan ve AB arasında ülkesinin WTO'ya katılımını da içeren Güçlendirilmiş İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması'nın müzakerelerinin geçtiğimiz hafta Brüksel'de imzalanan anlaşmayla tamamlandığını hatırlatarak, Kazakistan delegasyonun gelecek hafta Washington'a giderek yeni tur görüşmeler gerçekleştireceğini aktardı.

Sagintayev ülkesinin WTO katılma prosedürlerinin Aralık ayına kadar tamamlanacağını bildirdi. Dünya Bankası'na göre Kazakistan'ın Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) üyesi olması için yürütülen ikili görüşmeler yatırım ve kamu ihale rejimi, gümrük tarifesi oranları, ithalat lisansı mevzuatları ve fikri mülkiyetin korunması başlıklarında sürerken, Kazakistan'ın WTO'ya girmesiyle Avrasya Gümrük Birliği tarifeleriyle düzenlenen ihracat ve ithalat vergilerinin yapısı da değişebilecek.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Mayıs ayında yaptığı açıklamada ülkesinin 2014 yılında Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) katılmasının beklendiğini açıklamıştı.

Kazakistan'ın çok taraflı ekonomi politikasına işaret eden Nazarbayev, 2010 yılında bu yana Rusya ve Belarus ile karşılıklı fayda  sağlayan gümrük birliğinde olduklarını, diğer yandan WTO ile yürütülen müzakereleri tamamladıklarını ve 2014 yılında tam üyelik kazanmayı umduklarını söylemişti. - Astana

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Ticaret Örgütü Kazakistan Washington Brüksel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title