Haberler

Kazakistan'dan, Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi'ne "2016 Hipokrat'ın Ulu Mirasçısı" Unvanı

Kazakistan’ın en prestijli sağlık ödülü olarak kabul edilen "2016 Hipokrat’ın Ulu Mirasçısı" unvanı Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’nin oldu.

Kazakistan'ın en prestijli sağlık ödülü olarak kabul edilen "2016 Hipokrat'ın Ulu Mirasçısı" unvanı Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi'nin oldu.

Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından çok sıkı ve uzun soluklu gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucu, ortaya koyduğu istikrarlı ve başarılı neticelerle Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi '2016 Hipokrat'ın Ulu Mirasçısı' ödülüne layık görüldü. Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi'nin Kazakistan genelinde elde ettiği bu başarılarla ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Hastanesi'nin, Kazakistan'ın nezdinde tüm Türk dünyasının yükselen değeri olduğunu söyledi. Mehmet Kutalmış, Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlarında Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nursultan Abişulı Nazarbayev'in getirmiş olduğu teklifle Türk dünyasının ortak üniversitesi olmasının, görev ve sorumluluklarını daha da arttırdığını dile getirdi. Misyonlarının gerektirdiği vizyonu ortaya koymak adına tüm kadrosuyla ellerinden gelen en azami gayreti sarf ettiklerini, elde edilen bu başarıların da, ortaya konulan çalışma azmi ve gösterilen gayretin bir sonucu olduğunu belirten Kutalmış, eldeki bu başarıları asla yeterli görmediklerini ve daha kat etmeleri gereken pek çok mesafeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin dünyada pek çok alanda öncü bir ülke olduğunu ve özellikle Türk üniversitelerinin ve tıp fakültelerinin/hastanelerinin İslam dünyasında ve Avrasya'da gıpta ile takip edildiğini de belirten Kutalmış, bütün bu birikimleri Ahmet Yesevi Üniversitesi ile uygulama ve araştırma hastanesine taşımaları gerektiğini söyledi. Ahmet Yesevi Üniversitesi'ni öncelikle bölgesinde sonrasında ise Türk dünyasında bilimin ve ilimin merkezi haline getirmek istediklerini de vurgulayan Kutalmış, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı olmak üzere Rektörlük ve tüm Yesevi ailesi olarak bu hedef doğrultusunda ve senkronize bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Kazakistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title