Haberler

Kazakistan'da Terör Operasyonu

Kazakistan'da yaşanan terör saldırılarını planladıkları öne sürülen 21 radikal grup üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kazakistan'da yaşanan terör saldırılarını planladıkları öne sürülen 21 radikal grup üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesinden yapılan açıklamada, ağustos ayında Batı Kazakistan ve Aktyubinsk eyaletlerinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında üç radikal grubun 21 üyesinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonda çok sayıda silah, el yapımı bomba, aşırı görüşleri içeren ses kayıtları ile sahte para yapma makinesinin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, radikal grupların emniyet güçlerine ve insanların kalabalık olduğu yerlere silahlı saldırı planladıkları ifade edildi.

Almatı kentinde geçen hafta terör saldırıları planladıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alınırken, zanlılar arasında Kırgızistan vatandaşlarının da bulunduğu açıklanmıştı. Kazakistan'ın Aktöbe bölgesinde 5 Haziran'da silah dükkanı ve askeri bir birime düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title