Haberler

Kazada Ölen Üniversiteli Menfiye İçin Bir Araya Geldiler

Güncelleme:

Ağrı'da bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Menfiye Yünaçtı için toplanan üniversite öğrencileri, basın açıklaması yaparak yetkilileri uyardı.

Ağrı'da bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki Menfiye Yünaçtı için toplanan üniversite öğrencileri, basın açıklaması yaparak yetkilileri uyardı.

Kaza, 5 Kamım günü saat 17.00'de Erzurum Caddesinde meydana geldi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 1'nci sınıf öğrencisi Menfiye Yünaçtı, dolmuştan inip yolun karşısındaki kız yurduna gitmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Otomobil olay yerinden kaçarken, Menfiye Yünaçtı kaldırıldığı Devlet Hastanesine yaşamını yitirdi. Yünaçtı'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından memleketi Muş'un Bulanık ilçesinde defnedildi. Yünatçı'nın ölümüne neden olan sürücü ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanıp tutuklandı.

Bugün öğle saatlerinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampusu önünde Ağrı Dağı Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda öğrenci katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Dış Ticaret Öğrencisi İdris Yazar şöyle dedi:

"Bugün hayatını kaybeden Menfiye Yünaçtı'nın arkadaşları ve dostları olarak, ailesi ile aynı acıyı paylaştığımızı bildirmek ve böyle bir acının bir daha asla yaşanmaması için buradayız. Kazada payı olan tüm etmen ve etkenlerin, ihmale sebep olacak tüm faktörlerin düzeltilmesini, bunda en büyük rol oynayan toplu taşıma araçlarının park yeri, trafik uyarı levhaları ve yayaları koruyucu tüm çalışmaların biraz önce yapılmasını tüm kuruluşların üzerlerine düşen görevleri yapmaya çağırıyoruz."

BELEDİYE ÜST GEÇİT YAPACAK

Grup adına okunan basın açıklamasından sonra konuşan Ağrı Belediye Başkanvekili Nedim Erincik, sorumluluk sahibi olanların hesap vermeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Nefiye Yünaçtı'nın ölümü bizleri derinden etkilemiştir. Kederli ailesine ve tüm öğrencilere baş sağlığı diliyorum. Burada maalesef geçmiş dönemdeki yönetimin ihmali, hatası ve eksiğinden dolayı kardeşimizin ölümüne sebep vermiştir. Eğer zamanında burada bir üst geçit yapılmış olsaydı, bugün bu kardeşimiz aramızda olacaktı. Biz tüm okulların önünde hız kesici set ve üniversitenin önüne bir üst geçit yapacağız. Menfiyelerin ölmemesi için en kısa zamanda bir üst geçit yapılacağını burada söz veriyorum."

Yapılan açıklamaların ardından grup sessizce dağıldı. - Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Bulanık Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title