Haberler

Kazada Ölen Tiyatro Sanatçısı Törenle Uğurlandı

Muğla'da, Bodrum-Milas Karayolu'nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Alev Gürcan, düzenlenen törenin ardından son yolculuğa uğurlandı.

Muğla'da, Bodrum- Milas Karayolu'nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Alev Gürcan, düzenlenen törenin ardından son yolculuğa uğurlandı.

Gürcan için Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene, Gürcan'ın annesi Güner Gürcan, kardeşi Ateş Gürcan ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, tiyatro oyuncuları ve yönetmenlerin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, Türkiye'nin aydınlık ve medeni bir yüzünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Alev Gürcan'ın çok değerli bir insan olduğunu belirten Mehmet Kocadon, "İçindeki güzellikler de yüzüne yansımıştı. Hiçbir zaman bir problemin değil, her zaman çözümün bir parçası oldu. Odama ne zaman gelse bir hoşgörüyle gelirdi. Böyle bir insanı da kaybettik. Yolu sevgiden geçenler elbet bir gün bir yerde buluşur." diye konuştu.

Anne Güner Gürcan da kızı için toplanan kalabalığa teşekkür etti.

İnsanların aşırı sevgisi nedeniyle kızının cenazesini Bodrum'da defnetme kararı aldıklarını ifade eden Gürcan, "Kızımı İstanbul'daki aile kabristanına götürecektim. Fakat o kadar çok seveni var ki onun da burayı çok sevdiğini biliyorum. Alev burayla bütünleşmiş, Alev burayı mesken edinmiş, burada kalsın diye düşündük." dedi.

Kazada ağır yaralanan ve yoğun bakımdaki tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatan Alev Gürcan'ın kızı Merve Yılmaz da törene telefonla katıldı. Yılmaz, töreni düzenleyenlere teşekkür etti.

Alev Gürcan'ın bazı oyuncu ve yönetmen arkadaşları da törende birer konuşma yaparak, Gürcan ile yaşadıkları güzel anılarını paylaştı.

Gürcan'ın tiyatro ve konser görüntülerinden derlenen kısa film gösterisinin de yayınlandığı törenin ardından, Alev Gürcan'ın cenazesi arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Gürcan'ın cenazesi Akyarlar Mahallesi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Akyarlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Alev Gürcan yönetimindeki otomobil, 20 Ağustos'ta Bodrum-Milas Karayolu Güvercinlik mevkisinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeritteki otomobille çarpışmış, Gürcan, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Aralarında Alev Gürcan'ın kızı Merve Yılmaz'ın da olduğu 4 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Merve Yılmaz Bodrum Muğla Milas Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title