Haberler

Kazada Ölen Tıp Fakültesi Öğrencisinin Hayatından Dram Çıktı

Konya'da geçen çarşamba günü okuldan arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği kazada yaşamını yitiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'nci sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Süleyman İşkal'in hayatından dram çıktı.

Konya'da geçen çarşamba günü okuldan arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği kazada yaşamını yitiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'nci sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Süleyman İşkal'in hayatından dram çıktı. İşkal'ın, daha önce Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandığı ancak birinci sınıf bitirdikten sonra, "Mezun olduktan sonra iş bulamam" diye düşünerek okulu bıraktığı, gündüzleri tarlada çalışıp, geceleri de ders çalışıp, 'iş garantisi' nedeniyle Tıp Fakültesi'ni kazandığı ortaya çıktı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Muhittin Kılıç, geçen çarşamba günü gece fakülteden arkadaşlarıyla birlikte yönetimindeki 46 NN 867 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Kılıç, merkez Selçuklu İlçesi Şeker Mahallesi Beyşehir Caddesi'nde yönetimindeki otomobille, sağından geçip önüne geçmek istediği, 21 yaşındaki Mustafa Can'ın kullandığı 34 PC 8669 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan Kılıç yönetimindeki otomobil, refüjdeki ağaca çarparak karşı şeride geçti. Kaza sonrası sürücü Kılıç ile araçta bulunan arkadaşları 25 yaşındaki Çağdaş Kahveci, aynı yaştaki Fethullah Akbaba ve Süleyman İşkal araç içerisinde sıkıştı. Diğer sürücü Mustafa Can da kazayı yara almadan kurtuldu. Yaralılar, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakika süren çalışması sonrası araçtan çıkartılarak ambulanslara alındı.

EĞİTİM GÖRDÜKLERİ HASTANEDE KURTARILAMADILAR

Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Muhittin Kılıç, Çağdaş Kahveci ve Süleyman İşkal, eğitim gördükleri Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Fethullah Akbaba ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Süleyman İşkal ve Çağdaş Kahveci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

HAYATINDAN DRAM ÇIKTI

İşkal'in cenazesi memleketi Konya'nın Yunak İlçesi'ndeki Kuzören Mahallesi'nde toprağa verildi. İşkal'ın, hayatından ise dram çıktı. 54 yaşındaki Ramazan İşkal ile eşi Gülcan İşkal'ın, Sevgi, Süleyman, Barış, Ahmet ve Münevver isimli 5 çocuğa sahip.

Ramazan İşkal, daha önce çocuklarını eğitimi için 15 dönümlük tarlasını sattı. Ancak o yeterli olmayınca şeker hastalığı nedeniyle de yüzde 40 engelli raporu olmasına rağmen eşiyle birlikte tarlalarda çalışıp, çocuklarını okutmaya çalıştı.

En büyük çocukları kızları Sevgi, sınıf öğretmenliğinden mezun oldu, bir süre atanamadı. Evlendi ve şu an Muş'ta sınıf öğretmenliği yapıyor. İkinci çocukları Süleyman ise doktor olmak için gün sayarken, yaşamını yitirdi. Diğer çocukları Barış ve Ahmet LYS sınavlarına hazırlanıyor. Kızları Münevver ise ortaokul öğrencisi.

ÇOCUKLUK YAŞTA TARLA VE MEYVE BAHÇELERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Kazada yaşamını yitiren Süleyman İşkal'ın yaşamı ise ayrı bir dram. Maddi durumları iyi olmadığı için çocukluk yaşta tarla ve meyve bahçelerinde çalışmaya başlayan Süleyman İşkal, hem kendisinin hem de ablasının okul harçlığını çıkarttı. Üniversiteyi ise ilk olarak 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'ne kazandı. Birinci sınıfı tamamladıktan sonra, mezun olup iş garantisi olmadığı düşüncesiyle okulu bıraktı.

İŞ GARANTİSİ İÇİN DOKTORLUĞU SEÇTİ

İş garantisi iyi olan bir işe sahip olmak için yılmayan Süleyman İşkal, gündüzleri tarlada, geceleri de ders çalışarak üniversite sınavlarına tekrar hazırlandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ni kazandı. Yazları yine tarlada çalışmaya devam eden Süleyman İşkal, okul döneminde de boş zamanlarını bulduğu işlerde çalışıp hem kendi harçlığını hemde kardeşleri Barış ve Ahmet'in okul harçlığını çıkarmaya çalıştı.

DOKTOR OLUP, KARDEŞLERİNİ OKUTACAKTI

Bu yıl LYS sınavlarına hazırlanan kardeşlerinin üniversiteyi kazanmasını çok isteyen Süleyman İşkal'in, yakınlarına "Kardeşlerim bu yıl üniversiteyi kazansın. Okullarına kaydını yaptırırız ve kayıtlarını dondururuz. Ben de bir yıl sonra okulu bitirip doktor olarak çalışmaya başlayınca ben onları okuturum."dediği öğrenildi.

Çevresinde çalışkan ve muhafazakar yapısıyla tanınan Süleyman İşkal, geride dram dolu bir hayat bıraktı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Kılıç Selçuklu Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title