Haberler

Kazada Ölen Motosikletli Kuryenin Böbrekleri 2 Kişiye Hayat Verdi

Güncelleme:

Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedaviye alındığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kurye Aykut Bostancıoğlu'nun 2 böbreği iki hastaya nakledildi.

Samsun'da motosikletle kuryelik yapan 21 yaşındaki Aykut Bostancıoğlu, geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen Bostancıoğlu'nun 2 böbreği iki ayrı hastaya nakledildi. Bugün doğum günü olan gencin, memleketi Sinop'ta son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

AİLESİ ORGAN BAĞIŞI KARARI ALDI

Sinop kent merkezi Gelincik Mahallesi Ahmet Muhip Dranas Caddesi'nde geçen 6 Şubat gecesi, iddiaya göre kavşaktan dönmeye çalışan otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Aykut Bostancıoğlu ağır yaralandı. Bostancıoğlu, amsulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Motosiketli kurye olarak çalışan Bostancıoğlu, durumunun ağır olması üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan Aykut Bostancıoğlu'nun dün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorların görüştüğü ailesi, gencin iki böbreğini bağışlama kararı aldı. Dün gece aynı hastanede yapılan ameliyatla Bosstancıoğlu'nun iki böbreği alındı, ardından cenazesi yakınlarına teslim edildi.

''TOPRAKTA ÇÜRÜMESİNİN BİR ANLAMI YOK''

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, organ bağışında bulunan gencin ailesine teşekkür ederek, yaklaşık 3 saat süren bir operasyonla iki böbreğin alındığını söyledi. Gencin ağabeyi aydın Bostancıoğlu ise acı içinde ve çok üzgün olduklarını vurgulayarak, "Kardeşim hayatını kaybetti organlarının toprakta çürümesinin bir anlamı yok diye düşünerek bu kararı verdik. En azından kardeşimden alınan iki böbrek başka hastalara can olacak." dedi.

ZAMANLA YARIŞILDI

Bağış sonrasında organların uygun hastalara nakledilmesi için zamanla yarışılan bir süreç başladı. Samsun'un Asarcık ve Canik İlçesi'nden gelen iki erkek hastaya aynı hastanede gece yapılan ameliyatlarla böbrekler nakledildi. Bugün doğum günü olan Aykut Bostancıoğlu'nun ise memleketi Sinop'ta toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title