Haberler

Kazada Ölen İki Hafız İçin Aydın'da Tören

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, kontrolden çıkıp takla atan minibüsteki 6 hafızdan yaşamını yitiren Mustafa Durgut (50) ile Mehmet Ak'ın (52) cenazeleri, Aydın'da Hacı Emin Öğrenci Yurdu bahçesindeki Bedir Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketlerine gönderildi.

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, kontrolden çıkıp takla atan minibüsteki 6 hafızdan yaşamını yitiren Mustafa Durgut (50) ile Mehmet Ak'ın (52) cenazeleri, Aydın'da Hacı Emin Öğrenci Yurdu bahçesindeki Bedir Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketlerine gönderildi. Ak'ın Manisa, Durgut ise İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne toprağa verileceği belirtildi.

Aydın'da Nasuhpaşa Eğitim ve Kültür Vakfı'nda görevli 6 hafızın içinde bulunduğu 09 FT 186 plakalı minibüs, dün saat 14.30 sıralarında, Denizli- Manisa Karayolu Buldan Kavşağı yakınlarında sürücüsü Bilal Çelik'in (40) aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan minibüs yol kenarındaki bir tepeye çarparak takla attı. Hurdaya dönen minibüste Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki bir cenazeye dua okumaya gittikleri belirtilen hafızlardan Mustafa Durgut (50) ile Mehmet Ak (52) olay yerinde yaşamını yitirdi. Vakfa ait minibüsü kullanan Bilal Çelik ile diğer hafızlar Sadettin Öztürk (66), İsmail Hakkı Bozkurt (65) ve Rauf Sevimli (40) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Buldan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

NAMAZDAN SONRA MEMLETEKLERİNE GÖNDERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren hafızlar Mehmet Ak ve Mustafa Durgut'un cenazeleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndaki otopsinin ardından dün gece alınarak Aydın'a getirildi. Bu sabah iki hafız için Hacı Emin Öğrenci Yurdu bahçesinde bulunan Bedir Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, AK Parti Aydın eski İl Başkanı Sadık Atay ve iki hafızın talebelerinin yanı sıra sevenleri cenaze namazı sırasında hazır bulundu. İki hafız için ayrı ayrı kılınan namazlarının ardından evli  2 çocuk babası Mehmet Ak'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya, Mustafa Durgut'un cenazesi ise İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne gönderildi.

Öte yandan, aynı kazada yaralyanan dört hafızın tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ak Denizli Buldan Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title