Haberler

Kazada Ölen 4'ü Öğrenci 5 Kişi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konya'da öğrenci servisinin, kavşakta minibüsle çarpışması sonucu ölen 4'ü öğrenci 5 kişi bugün son yolculuğuna uğurlandı. Öğrenciler, son yolculuğuna da musalla taşı olarak kullanılan okul sıralarının üstünde uğurlandı. Kaza sırasında öğrenci ve sürücünün emniyet kemerlerinin takılı olmadığı öne sürüldü.

Kaza, dün saat 13.45'de merkez Meram İlçesi Beybes Mahallesi Zümrüttaşı Sokak'ta meydana geldi. Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini taşıyan 43 yaşındaki Adem Ovalı yönetimindeki 42 C 0312 plakalı minibüs, kavşakta 47 yaşındaki İhsan Selek yönetimindeki 42 BZF 80 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan Selek'in yönetimindeki minibüs bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada devrilen öğrenci servisinin sürücüsü Adem Ovalı ile 11 yaşındaki 5'inci sınıf öğrencileri Fatma Yeniay, Hasibe Vadıoğlu ve amcasının kızı Rabia Sahra Vadıoğlu kaza yerinde öldü. Diğer sürücü Selek ile birlikte 10 öğrenci de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 12 yaşındaki 5'nci sınıf öğrencisi Ahmet Vadı da, akşam saatlerinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Öğrenci ve sürücünün de eskiden köy statüsünde olan Gödene Mahallesi'nde oturduğu ortaya çıktı.

OKUL SIRASI ÜSTÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDILAR

Kazada ölenlerden ilk olarak Ahmet Vadı ve Hasibe Vadıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Sabah saatlerinde mahalle meydanında kılınan cenaze nazmına İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, ölen öğrencilerin yakınları, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri ve öğrencilerin arkadaşları katıldı. Öğrencilerin tabutu musalla taşı olarak kullanılan Gödene Kuran Kursu'ndan alınan sıraların üstüne kondu.

ARKADAŞLARINDAN SON GÖREV

Göğüslerinde kazada ölen öğrencilerinin fotoğrafları ve kurdeleye yazılmış isimlerin takılı olan öğrenciler ise, kazada ölen arkadaşlarına son görevlerini yerine getirdi. Tabutun etrafına toplanan Ahmet Vadı'nın arkadaşları uzun süre tabutun başında bekledi. İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından 2 öğrencinin cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi. Fatma Yeniay, Rabia Sahra Vadıoğlu ile sürücü Adem Ovalı'nın cenazesi ise öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. 3 kişinin tabutu yine musalla taşı olarak kullanılan okul sıralarının üzerine kondu. Öğrencilerin aileleri ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazına Vali Muammer Erol ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de katıldı.

Kazanın kontrolsüz kavşakta meydana gelmesi nedeniyle iki aracın da kusurlu olduğu belirtilirken, öğrencilerin emniyet kemerlerini takmadıkları öne sürüldü. Kazada yaralanan diğer minibüsün sürücüsü ile öğrencilerin tedavileri devam ediyor. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Yeniay Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title