Haberler

Kazada Hayatını Kaybeden 2 Sağlık Çalışanı Törenle Uğurlandı

Kars'ta Harakani Devlet Hastanesi'ne hasta taşıyan ambulansın otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden iki sağlık çalışanı için tören düzenlendi.

Kars'ta Harakani Devlet Hastanesi'ne hasta taşıyan ambulansın otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden iki sağlık çalışanı için tören düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende Giresunlu Emre Mert'in teyzesi Fatma Tuncay'ın feryatları yürek dağladı.

Kars Harakani Devlet Hastanesine dün 400 metre mesafede meydana gelen trafik kazasında Giresunlu Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Emre Mert (22) ile Susuzlu Ambulans şoförü Selçuk Uray (27) hayatını kaybetti. İki sağlık çalışanı için Harakani Devlet Hastanesi bahçesinde bugün tören düzenlendi.

Törene Vali Günay Özdemir, kazada hayatını kaybeden ambulans şoförü Selçuk Uray'ın amcasının oğlu Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, İl Sağlık Müdürü Zafer Yılmaz, sağlık çalışanları ve yakınları katıldı. Müftü Mehmet Genç'in dua etmesinin ardından Türk bayraklarına sarılı cenazeler, protokol ve sağlık çalışanlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı.

Törende yakınları ve sağlık çalışanları gözyaşı döktü. Emre Mert'in teyzesi Fatma Tuncay'ın feryatları yürek dağladı. Fatma Tuncay, "Emre'm demek hastaneye yakın yerde şehit olmuşsun. Dertlerine derman olamadılar mı yavrum? Arkadaşların yardımcı olamadı mı çocuğum? Sana yetişemediler mi? Emre'mi şehit aldım gidiyorum Giresun'a" diye konuştu.

Vali Günay Özdemir de törende yaptığı konuşmada ailelere ve sağlık camiasına başsağlığı diledi. Vali Özdemir daha sonra her iki sağlıkçının da tabutlarını taşıdı. Törenin ardından Emre Mert'in cenazesi Giresun'a, Selçuk Uray'ın cenazesi de Kars'ın Susuz ilçesinde toprağa verilmek üzere gönderildi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Mert Giresun Kars Politika Güncel Haberler

title