Haberler

Kazada Felç Kalan Genç, 15 Dakikalık 'Hipnoterapi' ile İyileşti

Güncelleme:

Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazası sonrasında kısmi felç geçiren genç, 15 dakika süren tek seanslık 'hipnoterapi' sayesinde sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa'da trafik kazası sonrası girdiği şok sonucu kısmi felç geçirip görme ve konuşma yetilerini kaybeden 20 yaşındaki Turan Özekinci, 15 dakika süren tek seanslık 'hipnoterapi' tedavisiyle iyileşti.

TRAFİK KAZASININ ARDINDAN KISMİ FELÇ GEÇİRDİ

Üniversiteye hazırlanan Turan Özekinci, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği trafik kazasının ardından girdiği şok sonucu kısmi felç geçirerek görme ve konuşma yetilerini kaybetti. Birçok hastanede muayene edilen gencin rahatsızlığına çözüm bulunamadı.


SEANS 15 DAKİKA SÜRDÜ

Turan Özekinci, babası Ahmet Özekinci tarafından son olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'ne götürüldü. Psikiyatri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu tarafından muayene edilen gence, 'Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu' teşhisi konuldu. Turan Özekinci'ye psikiyatri servisinde 'hipnoterapi' tedavisi uygulandı. Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, Özekinci'ye yaklaşık 15 dakika süren 'hipnoterapi' tedavisi uyguladı. Özekinci, 15 dakikalık tek seansla yeniden görmeye başlayıp konuşabildi.

''HASTAMIZA HİPNOTERAPİ YAPTIK''

'Hipnoterapi' tedavisi sayesinde hastasının eski sağlığına kavuştuğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Asoğlu, şöyle dedi:

"Hastamız geçirdiği bir kaza sonrası psikolojik olarak etkilenmiştir. Hastanemize getirildiğinde sol tarafı felçli, iki gözü görmüyor ve konuşamaz bir halde getirildi. Hastamız şoka girdiğinde kimliği tek iken iki kimlik ile görünüyor. Muhtemelen iki kimlik organik bir problem olmadığı için kafa ve beyin içerisinde, görme, konuşma ve hareket merkezini engelleyecek bir hale sokmuş. Çocuk ikinci kimliğe hakim bir şekilde bize geldi. Hastamıza gereken 'hipnoterapi' yaptık. Terapi sonrasında ikinci kimliği çok fazla zorluk çıkarmadı. Hipno yönetimiyle yaklaşık 15 dakika süren bir terapi sonucunda çocuk tamamen yürür, konuşur ve görür hale geldi. Bu bizim için çok önemli ve mutluluk verici bir olaydır. Sosyetik kimlik bozukluğu konusunda tez çalışmalarımız var. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kimlik bozukluğu hasta tanısı ve tedavisini yaptık ve bütün hastalarımız sağlıklarına yeniden kavuştular. Tedavi sürecinde ilaç kullanılmadı. Tek seansta hastamız yeniden kendine geldi ve tek kimliğine kavuştu. Patolojik sorunu olmayan ve çok kimlik belirtisi bulunan hastalarımızın mutlaka psikiyatri bölümlerine görünmeleri gerekiyor ve bu hastalığın tedavisi yapıldığında hasta yeniden eski görünümüne ve sağlığına kavuşuyor."


''KENDİMİ ŞU AN ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM''

'Hipnoterapi' yönetimi ile yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan Turan Özekinci ise, korkudan vücudunun fonksiyonlarını kaybettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçirdiğim trafik kazasının ardından baygın bir şekilde beni ailem hastaneye kaldırdı. İlk başlarda görme, duyma ve hareket kabiliyetimi kaybettim. Kazada herhangi bir yara almadım, sadece otomobilde maddi hasar oluşmuştu. Ama ben bu olaydan çok korkmuştum. O yüzden vücudumun birçok fonksiyonunu yitirdim. Burada bana uygulanan tedaviyle eski sağlığıma kavuştum. Hocamın sayesinde yeniden üniversite sınavlarına hazırlanacağım. Kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Beni yeniden sağlığıma kavuşturan hocamıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title