Haberler

Kaza Yapan Türkün Savunması: "Geyiğe Çarptım Sandım"

İngiltere'de, Otoyolda Yaptığı Kazada 1 Kişinin Ölümüne Neden Olan Türk Vatandaşı Ali Altuntaş, "'geyiğe Çarptım Sandımö Dedi, Ancak 5 Yıl Hapis Cezasından Kurtulamadı.

İngiltere'de, otoyolda yaptığı kazada 1 kişinin ölümüne neden olan Türk vatandaşı Ali Altuntaş, "'Geyiğe çarptım sandımö dedi, ancak 5 yıl hapis cezasından kurtulamadı.

Londra'nın kuzeyindeki Buckinghamshire bölgesinde 2009 yılının Nisan ayında, otoyolda yaptığı kazada 1 kişinin ölümüne yol açarak olay yerinden kaçan Ali Altuntaş (37), mahkemedeki savunmasında: 'Geyiğe çarptığımı sandım' dedi.

Chingford'da yaşayan restorant işletmecisi Ali Altuntaş, sabah saat 5.45 sıralarında A413 yolu üzerinde saatte 70 mil hızla seyrederken, bisikletli 47 yaşındaki Jim Fleming'e arkadan çarptıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra da 7 bin sterlin değerindeki Mercedes marka otomobilini hurdaya çıkartarak ortadan yok etti.

Kazayla ilgi soruşturmyı yürüten polis, Altuntaş'a 1 Nisan günü olan kaza ile ilgili ifadesine başvurdu. Altuntaş'ın 'bilmiyorum' yanıtını şüpheleri arttırdı ve delillerinde güçlü olması nedeniyle 20 Nisan günü tutuklandı.

5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Geçtiğimiz gün Aylesbury Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartılan Altuntaş, buradaki savunmasında: 'Ben geyiğe çarptığımı sanıyordum' diyerek, bir insana çarparak kaçtığı yönündeki suçlamaları reddetti, ancak mahkeme hakimini inandıramadı.

Mahkeme hakimi, Altuntaş'ı dikkatsizce araba kullanmak,bir kişinin ölümüne sebep olmak ve kaza yerinden kaçmak ve suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

UYKUSUZ ARABA KULLANDI

Altuntaş'ın telefon konuşmalarını dinleyen polis,iki çocuk babası Altuntaş'ın olayın olduğu gün içinde 24 saat boyunca sadece 4 saatlik uyku ile araba kullandığını ortaya çıkardı. Telefon konuşmalarının dinlendiğinden habersiz olan Altuntaş, aynı günlerde otomobiline ne olduğunu soranlara, 'Elektrik sorunu vardı sattım' derken diğerlerine, 'Geyiğe çarptım o nedenle hurdaya çıktı' açıklamalarında bulundu. Fakat aracın sigorta şirketinin, arabanın hurdaya çıktığından haberi olmadı.

Mahkemede arabayı kasıtlı olarak hurdaya çıkarttığını kabul eden Altuntaş, Hakim Parmoor tarafından mahkemeyi yanıltmaya çalışmak suçundan 1 yıl hapis cezası daha aldı.

Olay günü dinlenen telefon kayıtlarına göre, restoranın çalışma saatleri olan sabah 8'den akşam 10 'a kadar bölgede olan Altuntaş, ardından Chingford'daki evine gitti. Gece 1.30 civarında bir arkadaşını arayarak, evde kalmayıp onun evine gitti. Daha sonra gece saatlerinde tekrar Amersham bölgesine doğru yola çıktı.

Kazadan sonra araştırmayı yürüten polis, Altuntaş'a 1 Nisan günü olan kaza ile ilgili soru yönelttiğinde 'Yorum yok' yanıtı ile karşılaştı. Olayın üstünü örtmeye çalışan Altuntaş, şüphelerin güçlü olması nedeniyle 20 Nisan günü tutuklandı.

KOCAMIN BİSİKLET KAZASINI BİLMİYORUM

Polis, Altuntaş'ın Chingford'da yaşayan eşi ile de görüştü. Görüşmede genel sorular yönelten polis, mavi Mercedes'i sorduğunde eşinin 'Araba satıldı' dediğini belirtti. Ardından ortamda doğan sessizlik sonrası Altuntaş'ın eşi 'Bisikletli ile olan kazadan haberim yok. Birşey bilmiyorum' diyerek polise çok güçlü bir ipucu verdi.

'TEK BAŞINA YOL KENARINDA ÖLMEYİ HAK ETMEDİ'

Kaza günü fosforlu bisiklet güvenlik yeleği giyen Fleming, aynı yolda 11 yıldır bisikletle yolculuk yapıyordu. Kaza olmasaydı 2-3 gün sonra Fleming işlerini bırakarak, eşini bir yıl önce kanserden kaybetmesi nedeniyle öksüz kalan 10 yaşındaki oğlu William'ın bakımını üstlenecekti. Ailesinden bir yakını mahkemede söz alarak Fleming'in iyi bir aile babası olduğunu, tek başına yol kenarında ölmeyi hak etmediğini söyledi.

Woodhill Hapishanesi'nde yatan Altuntaş, yasa gereği ceza süresinin yarısı olan iki buçuk yıl sonunda çıkarılacak.

Tehlikeli araba kullanarak bir kişinin ölümüne yol açmak suçundan jüri tarafından suçlu bulunduğu mahkemede Hakim Parmoor, Altuntaş'a 'Bir insana çarptığını, bisikletin çarpmada ortaya çıkan metal seslerinden biliyordun. Ama bırakarak kaçmayı seçtin.' dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title