Haberler

Kaza Sigortası, Üretici Ailelerine Teselli Oldu

Tarım Kredi Kooperatifinin, kredi alan çiftçilere yaptığı ortak kaza sigortası sayesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden üreticilerin ailelerine, 10 100 bin lira ödeme yapılıyor Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Baytekin: "Amacımız, Türkiye çapındaki bütün ortaklarımızı kredi hayat sigortası adı altında.

YAKUP GÜLER - Tarım Kredi Kooperatifinin, kredi alan çiftçilere yaptığı ortak kaza sigortası sayesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden üreticilerin ailelerine, 10-100 bin lira ödeme yapılıyor.

Kredi kooperatifi ayrıca kredi kullanan üreticilere istekleri doğrultusunda hayat sigortası yapıyor, ürünler doğal afet sigortası çerçevesinde sigortalıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Mesut Baytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak 5 ilde 101 birim kooperatifi ile 53 bin ortak çiftçinin her türlü tarımsal, ayni ve nakdi kredi ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Çiftçilerin ürünlerini devlet destekli tarım sigortaları kapsamında her türlü doğal afete karşı sigortaladıklarını ifade eden Baytekin, şöyle konuştu:

"Yine kooperatiflerimizden kredi kullanan, 18-75 yaş sınırları içerisindeki ortaklara hayat sigortası yapılıyor. Bunun karşılığında vefat etmesi halinde varislerine borç kalmamaktadır. Bunun yanında ortaklarımız tarafından 10 ile 100 TL arasında ödenen ortak kaza sigorta primleri karşılığında, 10 bin ile 100 bin TL arasında ödeme yapıyoruz. Kaza sonucu vefat ettiğinde ya da ortağımızın sakat kalması halinde daimi sakatlık tazminatı ödüyoruz."

Baytekin, bölgedeki Misinli Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarından Hasan Başaran'ın geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, kalan varislerine kredi hayat sigortası tazminatı kapsamında 100 bin TL ödendiğini, kuruma olan borçlarının da silindiğini belirtti.

Ortaklarının menfaatlerini korumak için çalıştıklarını dile getiren Baytekin, şunları kaydetti:

"Amacımız, Türkiye çapındaki bütün ortaklarımızı kredi hayat sigortası adı altında birleştirmek. Bizim bir sloganımız var. Biz diyoruz ki, 'Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi biziz.' Bu amaçla da tüm çiftçilerimizi, bizle çalışan Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 100 bin çiftçinin tamamını sigorta kapsamına almak istiyoruz. Bu uğurda da sağ olsun tabanda kooperatif çalışanlarımız, şoföründen, hizmetlisinden en üst idari kademesine kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz."

"Hayat sigortasından haberimiz yoktu"

Başaran'ın oğlu Erol Başaran ise babasının 30 Ekim'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinin kendilerini arayarak sigorta konusunda bilgilendirdiklerini belirten Başaran, şöyle devam etti:

"Gerekli evrakları tamamladıktan sonra yaklaşık bir ay içinde poliçede öngörülen tazminat ödendi. Bizim hayat sigortasından bilgimiz yoktu. Bizim hayat sigortasından bilgimiz yoktu. Hayat sigortası ve kaza sigortası konusunda tarım kredideki arkadaşlar bizi uyardı. Bu konuda gerekli bütün desteği verdiler. Çok teşekkür ediyoruz." - Tekirdağ

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title