Haberler

Kaza Kurbanı Üniversiteliye Davullu, Zurnalı Uğurlama

Güncelleme:

Mersin'de, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar, son yolculuğuna davul ve zurnayla uğurlandı.

Mersin'de, 16 yaşındaki bir sürücünün otomobille çarpması sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar, son yolculuğuna şarkılar ve türkülerle uğurlandı.

16 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ ÇARPTI

Kaza, 1 Ağustos'ta merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda meydana geldi. D.A.(16) yönetimindeki JM 577 KKTC plakalı otomobil, Oğuz Kalender adlı arkadaşı ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a çarptı. Kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen sürücünün çarptığı Sınar, 30 metre araç altında sürüklendi. Ağır yaralanan Sınar, kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Burada sekiz gün süren tedavisinin ardından Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'ne sevk edilen Sınar'ın sağ ayağı diz altından kesildi, sağ böbreği ile karaciğerinin bir bölümü alındı. Sınar, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

DÜĞÜN GİBİ CENAZE TÖRENİ

Yaşam mücadelesini kaybeden Deniz Sınar için bugün ailesinin yaşadığı Turgut Reis mahallesindeki evinde düğün gibi cenaze töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde hastane morgundan alınan üniversitelinin cenazesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla evine getirildi. Sınar'ın cenazesi buradaki cenaze aracında yıkanırken, evin önünde toplanan kalabalık gözyaşlarına boğuldu. Davul zurnanın çalındığı törende, bir yandan ağıtlar yakıldı, bir yandan şarkılar ve türküler söylendi.

ANNE HEM AĞLADI HEM OYNADI

Tek erkek evladını kaybeden anne Muazzer Sınar, "Bugün oğlumun düğünü, oğlumu evlendiriyorum" diye haykırdı. Zaman zaman fenalık geçirerek bayılan acılı kadın, hem oynadı hem ağladı. Törende ayrıca ölen Mehmet Deniz Sınar'ın eline kına yakıldı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Cenaze, buradaki törenin ardından yine davul zurna eşliğinde bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Karaduvar mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi. Cenazenin götürülüşü sırasında gazetecilere açıklama yapan anne Muazzer Sınar, "Başbakanım ve Cumhurbaşkanıma söylüyorum. Adalet varsa ben bir anneyim adalet yerini bulsun. Ben bir anneyim. Lütfen sahip çıksın bize. Bir kızımla kaldım, kocamı kaybettim. Ölüm yıl dönümünü daha yapmadım. 16 yaşında bir çocuk oğluma çarptı, serbest kaldı. Ben bir anneyim, yalvarıyorum size. Paralarıyla bizi susturmaya çalıştılar"

ÇARPAN SÜRÜCÜ SERBEST

Öte yandan kazayla ilgili gözaltına alınan 16 yaşındaki sürücü D.A. ise ifadesinin ardından 'adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ailenin, mahkemenin kararına itiraz ederek sürücünün tutuklanmasını talep ettiği belirtildi.

ÇARPMA ANI MOBESEDE

Bu arada 1 Ağustos gecesi meydana gelen kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Çarpma anının kameranın açısında yer almayan kayıtlarda, Deniz Sınar'ın aracın altında sürüklendiği görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Üniversitesi Mehmet Deniz Yenişehir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (93)

murat:

Herkes cenaze törenini eleştiriyor 16 yaşında ehliyetsiz bir çocuk insan öldürüyor ve serbest kalıyor.kimse bu adaletsizliği görmüyor sanırım.

52
4
yanıtYanıtla
KARA:

İSLAM DİNİNDE YERİ YOK......EĞER MÜSLÜMANSA......

30
11
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

BİR SUNNİ TÜRK OLARAK SÖYLÜYORUM KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM AİLESİNE SABIR VERSİNARKADAŞLAR SÜREKLİ İNSANLARIN İNANÇLARINI KINIYORSUNUZ HEM ŞUÇ İŞLEYİP HEMDE AYIP EDİYORSUNUZ BANANE BİZENE SİZENE SACEDE SAYGI DUYUN BEN OSMANİYE LİYİM BU YÖREDE BU TİP UYGULAMALAR OLUYOR YANLIŞ GELEBİLİR AMA VAR ASIL SORUN 16 YAŞINDAKİ BİR GENÇ SUÇ İŞLİYOR SERBEST BIRAKILIYOR GELİN BUNU KINAYALIM ADALET SİSTEMİMİZİ TARTIŞALIM YARIN BİZİMDE BAŞIMIZA GELEBİLİR UNUTMAYALIM HERKESE SAYGILAR...

36
4
yanıtYanıtla
NSFLŞ:

ALEVİLEREMİLLET LAF SÖYLEYİNCE KIZIYORLAR , ALLAH AŞKINA BU SAPKINLIK DEĞİLDE NEDİR ?

22
17
yanıtYanıtla
damladamlamete009@gmail.com:

onların alevi oldugunu ne bılıyosun bende aleviyim hiç böyle cenaze kaldırmadık kişiliksizsin işte hemen meshebe cek allahın belası insanlıktan bı haber olmus yasayıp gidiyosun herhalde

yanıt0
yanıt0
bu ülkede yaşanmazipekocak90@gmail.com:

bende aleviyim hiç böyle bişey yok. Yobaz insanlar sen alevi değilsin senmi seçtin bunu hristiyan olsaydın o zamanda müslümanlara demediğin kalmazdı. A b C mezhepi dini ne olursan ol önce saygi göster. Herkes yazmış müslümanlık ta bu yok vs diye ağzına geleni saymış. peki sorarım müslümanlıkta adam öldürmek varmı? hırsızlık var mı? yalan dolan fitne fücurluk varmı? Siz beyni küçük insanlar hayatınızda işinize gelmeyen herşeyi dine bağlıyosunuz. Gündemde o kadar olay var niye birindede yazmıyosunuz müslümanlıkta bu yok diye? yazamazsınız çünkü onu yapan da sizin o müslüman kardeşleriniz. Siz azcık yürekliyseniz önce kendi içinizde müslümanlıkta yeri olupta yapmadığınız davranışları ölçün biçin.

yanıt0
yanıt0
xxxx:

bi de halay çekeydiniz

27
10
yanıtYanıtla
MERSINLI:

ARKADASLAR RASTGELE YORUMLAR YAPILIYOR MERSIN ADANA HATAY BU BOLGELERDE ARAP KOKENLI GENC VE BEKAR OLARAK VEFAT EDEN KISILERE AILERI TARAFINDAN BOYLE BIR UYGULAMA ZAMAN ZAMAN YAPILIYOR DOGRU YANLIS BU INSANLAR BUNA BOYLE INANIYOR NEDEN BU KADAR TEPKI GOSTERIYORSUNUZ?

28
8
yanıtYanıtla
jamloyacharum@hotmail.com:

sen nerden biliyorsun ben hatayliyim hic boyle birseyle karsilasmadim kafandan uydurup insanlari yagnis bilgilendirme lutfen arkadas

yanıt0
yanıt0
aslınurgul_8176@hotmail.com:

Ne kadar emin konuşuyorsun öyle. adana da öyle bir şey yok.bilip bilmeden yorum yapma. Bu aileye özgü yapılmış bir şey bu. insanlar acılarında dolayı ne yaptığını bilmiyorlar bence.

yanıt0
yanıt0
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title