Haberler

Kaza Kurbanı 6 Kişi Toprağa Verildi

İzmir'in Menemen İlçesi Çukurköy Mahallesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinden dönenleri taşıyan midibüsün yoldan çıkıp devrildiği kazada yaşamını yitiren 6 kişi, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

İzmir'in Menemen İlçesi Çukurköy Mahallesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinden dönenleri taşıyan midibüsün yoldan çıkıp devrildiği kazada yaşamını yitiren 6 kişi, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Mahallenin meydanındaki törende gözyaşları sel oldu. Bu arada, araç kullanırken hiç alkol almaması gereken midibüs şoförü Erkan Tunç'un kan testinde 0.45 promil alkollü olduğunu belirlendi. Menemen İlçesi Görece Mahallesi'nde oturan bir grup, dün (Cumartesi) Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, Menemen Belediyesi'ne ait 35 NBF 48 plakalı midibüsle Çukurköy Mahallesi'ne gitti. Buradaki etkinliğin sona ermesinin ardından, grup evlerine dönmek için Erkan Tunç'un kullandığı midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi'nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, saat 16.30 sıralarında, eğilimli yolda hız kazanıp kontrolden çıktı. Yoldan çıkan minibüs, devrildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazayı görenler, jandarma, sağlık ve itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada, midibüsteki yolculardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22) ve İsmail Şener (4) hayatını kaybetti. 5'i ağır 32 yaralı Menemen Devlet Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Görece Köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Afra Nur Dolgun da hastanede yaşamını yitirdi.

ALKOLLÜ ŞOFÖR FACİAYA YOL AÇTI

Kazada yaralanıp özel bir hastaneye kaldırılan midibüs şoförü Erkan Tunç'un alkollü olup olmadığının belirlenmesi için kan testi yapıldı. Test sonucuna göre Tunç'un 0.45 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Yetkililer araç kullanırken hiç alkol almaması gereken şoför hakkında alkollü araç kullanmaktan da işlem yapılacağını bildirdi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİRDİ

Polis ve jandarma ekipleri kaza yerinde bugün bir kez daha incelemelerde bulundu. Kazanın neden kaynaklandığının tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Bu arada, kaza yeri yakınında yağmur sularının birikmesi nedeniyle gölet oluştuğuna ve midibüsünün gölete yuvarlanması durumunda ölü sayısının çok daha fazla olabileceğine dikkat çekildi.

KAZAYI ANLATTI

Kazada yaralanıp hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilen 16 yaşındaki Ersin Burak, dehşet anlarını anlattı. Burak, "Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılmak için minibüsle Çukurköy'e gittik. Midibüs çok doluydu, ayakta da yolcu vardı. Dönüşte eğimli yolda vitesle oynuyordu. Bir anda midibüs devrildi, ondan sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Hastanelerde tedavileri tamamlanan bazı yaralıların da taburcu edildikleri öğrenildi.

Bu arada, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin her yıl farklı bir köyde düzenlendiği, daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalle haline getirilen yerleşim yerlerinde yaşayanların da belediye tarafından sağlanan araçlarla etkinliğin düzenlendiği mahalleye götürüldüğü bildirildi. Etkinliğin daha önce de Görece Mahallesi'nde düzenlendiği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden 6 kişi için bugün öğlende Görece Mahallesi Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ramazan Muslu, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, kazada yaralanan ve eşini kaybeden mahallenin imamı Murat Sürgüvenç, ölenlerin yakınlarının yanı sıra çevre mahalleler de yaşanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Her bir ölen için İl Müftüsü Muslu ve müftülükte görevli imamlar tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Tören sırasında gözyaşları sel oldu. Ölenlerin yakınlarından sinir krizi geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Hüseyin Ok, Nurten Şener, Fatma Dolgun, Afra Nur Dolgun ve İsmail Şener Görece Mahallesi Mezarlığı'nda, imam Murat Sürgüvenç'in eşi Hatice Sürgüvenç ise Menemen'in Yahşelli Mahallesi'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menemen Belediyesi Hüseyin Ok Çukurköy İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title