Haberler

Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Boydak Açıklaması

"Ekonomik gelişmeler olumsuz değil. Hatta bazı konularda yaşanan iyileşmeler bizi memnun ediyor.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ekonomik gelişmelerin olumsuz olmadığını belirterek, "Hatta bazı konularda yaşanan iyileşmeler bizi memnun ediyor. Cari açıkta geçen yıla göre 10 milyar dolara yakın bir iyileşme olması, bunun yanı sıra Türkiye'ye duyulan güvenin ve yatırım iştahının artması yaşanan iyileşmelerin somut birer göstergesidir" dedi.

KAYSO Kasım ayı olağan meclis toplantısında konuşan Boydak, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, öğretmenlere sözde değil özde sahip çıkılması ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelerin devamının gelmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik ve siyasi gündemin çok yoğun seyrettiğini, içeride ve dışarıda birçok gelişmeler yaşandığını ifade eden Boydak, özellikle yıllardır süregelen problemlerin çözümü yönünde çok somut adımların atıldığı bir dönemi yaşadıklarını belirtti.

Bu gelişmelerin gelecek adına kendilerini umutlandırdığını vurgulayan Boydak, "Ekonomik gelişmeler olumsuz değil. Hatta bazı konularda yaşanan iyileşmeler bizi memnun ediyor. Cari açıkta geçen yıla göre 10 milyar dolara yakın bir iyileşme olması, bunun yanı sıra Türkiye'ye duyulan güvenin ve yatırım iştahının artması yaşanan iyileşmelerin somut birer göstergesidir" diye konuştu.

Birkaç gün önce İspanya'nın en büyük bankalarından birisinin Türkiye'nin en büyük ikinci bankası olan Garanti Bankası'nın hisselerinin çoğunluğunu aldığını ve bu sayede 2,5 milyar dolar civarında yabancı sermayenin Türkiye'ye geleceğini kaydeden Boydak, şöyle devam etti:

"Bu ölçüde sermaye girişi tabi ki ümit verici. Ülkemize doğrudan yabancı sermaye yatırımı gelmeye devam ettiği sürece Türkiye en ufak bir problem bile yaşamaz. Ülker Grubu Türkiye dışında müthiş bir başarıya imza attı. Dünya çapında bir şirketi 3,3 milyar dolara satın alarak 4 milyar civarında bir tüketiciye kavuştu. Bizim de ortaklık yaptığımız Yıldız Holding'in bu başarısı bir işadamı ve meslek örgütü lideri olarak beni çok gururlandırdı ve duygulandırdı. İnşallah ülkemizde bunun gibi örnekler daha da çoğalarak devam eder." - Kayseri

Kaynak: AA / Ekonomi

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title