Haberler

Kayserispor, Galatasaray'ı Sahasında En Son 42 Sene Önce Yendi

Güncelleme:

Süper Lig'de sahasında Galatasaray'ı en son 21 Nisan 1974'te 2-0'lık sonuçla yenen Kayserispor, rakibine karşı 42 yıl sonra iç sahada galibiyet elde etmeyi hedefliyor.

Kayserispor ile Galatasaray, 10 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda lig tarihinde 41. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 40 maçta Galatasaray 25, Kayserispor sadece 2 galibiyet aldı, 13 maç da berabere sonuçlandı.

EN SON 42 SENE ÖNCE YENDİLER

Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı 19 müsabakadan 8'ini yitirdi, 11'inde berabere kaldı.

"SABIRLI VE DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"

Kulüp başkan vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde geride kalan iki hafta sonunda bir puan topladıklarını hatırlattı.

Sezona teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde yeni bir kadroyla girdiklerini belirten Ortaköylüoğlu, "Bu kadronun bir alışma süreci olacak. Takımın her geçen hafta daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Zorlu bir fikstür bizleri bekliyor. Sabırlı ve dikkatli olmamız lazım." dedi.

Yeni sezondan umutlu olduklarını belirten Ortaköylüoğlu, "Geçen sene bizim için sıkıntılıydı. O sıkıntıları bir daha yaşamamak adına daha iddialı, daha kaliteli ve daha geniş bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Ligde ilk karşılaşmayı kaybettik, sonra deplasmanda Fenerbahçe ile oynadık. Fenerbahçe deplasmanında iyi mücadele ettik ve 1 puanla Kayseri'ye döndük." diye konuştu.

"GALİP GELMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Galatasaray'ın lige iyi başlangıç yaparak iki haftada 2 galibiyet elde ettiğini aktaran Oğuz Ortaköylüoğlu, rakiplerinden çekinmediklerini vurguladı.

Galatasaray karşısında iç saha avantajını kullanmayı hedeflediklerini belirten Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde zorlu bir Galatasaray karşılaşması var. Bu maçı taraftarımızın önünde oynayacağız. Ligin ilk karşılaşmasında sahamızda puan alamamıştık. Bu karşılaşmaya galibiyet hedefiyle çıkıyoruz. Fenerbahçe maçındaki oyunundan sonra takımımızın kendine olan güveni daha da arttı. Bizim için önemli bir maç. Sahamızda taraftarımızın da desteğiyle iyi mücadele ederek galip gelmek istiyoruz. Galip gelmek için elimizden geleni yapacağız."

"TEKNİK HEYET VE TAKIMIMIZA GÜVENİMİZ TAM"

Ortaköylüoğlu, Kayserispor'un Galatasaray'ı Kayseri'de en son 1974'te yendiğini hatırlatarak, cumartesi günü iç sahadaki 42 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi arzu ettiklerini söyledi.

Galatasaray karşısında alacakları galibiyetle Kurban Bayramı'nda taraftarlarına çifte bayram sevinci yaşatmayı arzuladıklarını dile getiren Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti:

"Galatasaray'a karşı çok iyi mücadeleler verdik, galibiyeti kaçırdığımız çok karşılaşma oldu. Rakibimizi deplasmanda mağlup ettik ama maalesef iç sahada bazı şanssızlıklar yaşadık. Tabi, istatistiklere de bir yerde son vermek gerekiyor. Son yıllarda Kayserispor birçok istatistiği tersine, kendi lehine çevirdi. Şu andaki durum itibariyle de bunu yapabilecek gücü var, bunu yapacak kapasitesi var. İnşallah bu istatistiğe de bir son verip Galatasaray karşısında galibiyet elde etmek istiyoruz. Teknik heyet ve takımımıza güvenimiz tam. Umarım taraftarımıza güzel bir galibiyet hediye ederiz."

Taraftarın takım için önemli güç olduğunu belirten Ortaköylüoğlu, Galatasaray maçında tribünleri dolu görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Kayserispor Fenerbahçe Eylül Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

Şevki Yıldız:

1974 olduğuna göre 47 yıl olmuş .o maçtaydım kaleci yasin özdenak tı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title