Haberler

Kayserililerin Dizisi 'Diriliş Ertuğrul' Aralık'ta Trt1'de

Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş “Ertuğrul” dizisinin yapımcılığını Kayseri kökenli Tekden Film Üstleniyor.

Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş "Ertuğrul" dizisinin yapımcılığını Kayseri kökenli Tekden Film Üstleniyor. Mehmet Bozdağ, yapımcılığının yanı sıra dizinin proje tasarımını ve senaristliğini de üstleniyor. İddialı oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken dizi hem Türk tarihine ışık tutan senaryosu, hem de duygusal sahneleriyle adından söz ettirecek.

Yapımını Tekden Film'in adına Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin yazdığı, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı Diriliş "Ertuğrul" dizisi Aralık ayında TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Diriliş "Ertuğrul" dizisinin proje tasarımı da Mehmet Bozdağ'a ait. Kayserili kökenli yapım firması olan Tekden Film'in ortağı ise Kayserili Kemal Tekden. Tekden Film daha önce de İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı için Ustalar Alimler Sultanlar Belgeseli ve geçtiğimiz yıl TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Hırsızı adlı diziye imza atmıştı.

Dünyaca Ünlü Koreografi Ekibi

Aksiyon sahneleri ile oldukça iddialı olan Diriliş "Ertuğrul" dizisi için oyuncular, aylarca Cengizhan, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerin koreografisini yapan Nomad özel koreografi ekibinden at binme, kılıç kullanma ve dövüş eğitimi aldılar. Dizi için ayrıca Beykoz Kundura Fabrikası ve Riva'da 13. yüzyılın dünyası inşa edildi.

Güçlü Oyuncu Kadrosu

Aralık Ayı'nda TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor.

Diriliş "Ertuğrul" dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alplerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollara karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği'ni kurma sürecini konu alıyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diriliş Ertuğrul Mehmet Bozdağ Kemal Tekden Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (1)

TARIK KALE:

''DİRİLİŞ'' TURGUT ÖZAKMAN IN KİTABININ ADI DEĞİLMİ İDİ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title