Haberler

Kayserililer Kış Ayında 560 Milyon Metreküp Doğalgaz Kullandı

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, konutlar doğalgaz kullanımının arttığını söyleyerek, "Kayseri 2015 yılında toplam 560 milyon metreküp civarında doğalgaz kullandı.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, konutlar doğalgaz kullanımının arttığını söyleyerek, "Kayseri 2015 yılında toplam 560 milyon metreküp civarında doğalgaz kullandı." dedi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2015 yılını yatırım rekoruyla tamamladıklarını kaydetti. Bora, "Kayseri'ye bir yıl içerisinde yapılmış en yüksek yatırımı hem metraj hem de maliyet olarak gerçekleştirdik. Bunun için de iki tane önemli kırılım vardı. Bunlardan bir tanesi şehrin girişine bir yeni şehir istasyonu yaptık. Kayseri'ye artık doğalgaz iki noktadan girebiliyor. Bu arz güvenliği açısından son derece önemli bir yatırımdı. Bu yatırım tamamlandı ve 2015 yılının ekim ayının sonunda devreye alındı. Şuanda da bu istasyonumuz faaliyette. Bu istasyonumuz Kızık bölgesindeydi. İkinci olarak da yatırımın büyük bir kısmını kapsayan da Develi yatırımıydı. Develi yatırımı için de Erciyes Dağını çelik borularla geçtik ve Develi İlçesinin büyük bir kısmına doğalgaz arzını sağladık. 2016 yılında bu 2015'teki yatırım rekorunu egale etmeyi düşünüyoruz. Hem Kayseri içinde hem de Develi'de yine yatırımlarımız olacaktır." ifadelerini kullandı. Bu sene Bünyan bölgesini de hem lisans hem yatırım alanımıza dahil ettik. Bünyan'da da 22 milyon TL'lik bir yatırımla Bünyan'ın tamamına ve orada inşa edilmekte olan cezaevi projesine doğalgaz arzını gerçekleştiriyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de 2015 yılında toplam 560 milyon metreküp civarında doğalgaz kullanılkdığı kaydeden Bora, "Bunun 300 milyon metreküpü konutlarda, 80 milyon metreküpü orta ölçekli ticarethane ve büyük tüketimli site veya konutlarda, 180 milyon metreküpü de sanayide kullanıldı. Özellikle konutlarda ciddi bir artış ivmesi var ve 2016 yılında da bunun devam edeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Bünyan'da alt yapı çalışmalarına başladıklarını kaydeden Hasan Yasir Bora, "İhalelerimiz yaptık ve tamamladık. Önümüzdeki ay bir temel atma töreni planlıyoruz. Bünyan halkı bu sene kış için doğalgaza göre hazırlık yapsınlar. Gerekli dönüşüm, tesisat işlerine başlayabilirler. Başka alternatif ürünleri düşünmesinler çünkü biz oraya ciddi bir yatırım yapıyoruz ve bunu hep birlikte değerlendirmemiz lazım. Fakat yine zorlu bir güzergah var. 30 kilometreye yakın bir çelik hat yatırımı yapılacak. Bu güzergah üzerinde bazen kamulaştırma sıkıntıları olabiliyor. Bazen geçiş güzergahlarında beklenmedik sorunlar olabiliyor. Bizim şuanda öngördüğümüz herhangi bir problem yok ama özellikle yatırım çalışmalarımız bu ayın başında başladı. Şuan biraz daha temkinliyiz. Biz Kasım ayında doğalgaz vereceğimizi tahmin ediyoruz ve Bünyan halkına da farklı bir alana yönelmemelerini tavsiye ediyoruz ama bununla ilgili ekipler çalışmalarını, iş planlarını görelim, iş planlarının doğru gidip gitmediğini görelim o zaman daha net cevapları Bünyan halkına sunmuş oluruz." şeklinde konuştu.

Daha sonraki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Bundan sonraki süreçte Yeşilhisar ve Yahyalı bizim programımızda var. Bununla ilgili de proje çalışmalarına başladık. Bu sene bunlarla ilgili kararları alıp 2017 itibariyle de Yeşilhisar, Yahyalı bölgelerine de doğalgazı ulaştırıyor olacağız." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Develi Bünyan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title