Haberler

Kendi Buluşuyla Otomobil Kalorifer Temizliğini Sökmeden Yapıyor

Güncelleme:

Kayseri'de oto radyatörü tamirciliği yapan Mustafa Çakır, kendi imkanlarıyla geliştirdiği ve yüzde 100 yerli olan buluşu ile otomobillerin kalorifer temizliğini sökmeden yapıyor.

Kayseri'de 35 yıldır oto radyatörü tamirciliği yapan Mustafa Çakır, kendi imkanlarıyla geliştirdiği ve yüzde 100 yerli olan "Kössü" ismini verdiği ilginç buluşu ile otomobillerin kalorifer temizliğini sökmeden yapıyor.

"YÜZDE 90 VERİMLİLİK SAĞLANIYOR"

Yeni Sanayi'de bulunan 20 metrelik dükkanında otomobil kalorifer peteği tamir ve temizliği yapan Mustafa Çakır, kendi imkanlarıyla 3 ay süren çalışması sonucunda geliştirdiği cihaz ile otomobillerin radyatör sistemi temizliğini yapmaya başladı. Çalışmalarından verimli sonuçlar aldığını ve geliştirdiği makineye "Kössü" ismini verdiğini söyleyen Kayserili mucit Çakır, "Kalorifer sistemi arızalı olan araçların ön kısmını sökmek oldukça zor ve zahmetli idi. Yüksek maliyetli olması, beni yenilik yapmaya mecbur bıraktı. Üç ay süren bir çalışma gerçekleştirdim. Daha sonra yaptığım cihazı öncelikli olarak denedim. Verimli sonuçlar alınca daha fonksiyonel ve küçük cihaz yaparak seri üretime geçtim. Uygulamasında ısıtma problemi olan aracın ön kısmında yer alan, kalorifer girişlerini söküp 'Kössü'nün hortumunu bağlamak yeterli. 80 derece sıcaklığa ulaştığında temizlik işlemi başlıyor. Yarım saat süren temizlik işlemi sonrası yüzde 90'a yakın verimlilik sağlanmış oluyor." dedi.

ADINI YER SİNCABINDAN ALIYOR

Cihaza neden 'Kössü' ismini verdiğini de anlatan Çakır, Kayseri'nin bazı bölgelerinde ve Erciyes'te yaşayan, toprağı kazarak havalandıran 'Yer Sincabı' olarak da bilinen 'Gelengi'ye, Kayseri'de daha çok 'Kössü' isminin verildiğini, kendisinin de cihaza isim ararken bundan esinlendiğini söyledi. Çakır, üretimi gerçekleştirdiği cihazı ülke genelinde birçok il ve ilçeye sattığını ifade ederek, "Cihazın patenti bendedir. KOSGEB'in destek vermesi durumunda yurt dışına ihracat yapmak istiyorum." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Çakır Kayseri Otomobil Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Mustafa:

Bu makinadan bende istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title