Haberler

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Önümüzdeki yıldan itibaren Kayseri’de kışın dahi çok özlediğimiz ve istediğimiz bir havaya kavuşacağız. Yaz dönemindeki gibi temiz ve berrak bir havanın önümüzdeki yıldan itibaren gözle görülür bir şekilde fark edileceğini düşünüyorum" dedi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Önümüzdeki yıldan itibaren Kayseri'de kışın dahi çok özlediğimiz ve istediğimiz bir havaya kavuşacağız. Yaz dönemindeki gibi temiz ve berrak bir havanın önümüzdeki yıldan itibaren gözle görülür bir şekilde fark edileceğini düşünüyorum" dedi.

Kayserigaz 2003 yılında faaliyete başladı. Kayseri'de 11 yıldır bulunuyor" diyen Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Bizim Kayseri genelinde 2200 metrelik bir şebeke ağımız var. Bu şebeke ağı da Türkiye'deki şebeke miktarı olarak en büyük ilk beş şehir şebekesinden bir tanesidir. Kayseri'nin ilk beş büyük şehir arasında yer almamasına rağmen doğalgaz şebekesi ilk beşin içindedir. Buda Kayserililerin yatırıma ne kadar öne verdiğinin ve ne kadar güzel yatırımlar yaptığının göstergesidir. Bunun maddi karşılığı da 160 milyon TL civarında yapılmış olan yatırım vardır. Bu yatırımı yapmış olmak yetmiyor biz yatırım yapmaya devam etmekteyiz. Bu yönde çalışıyoruz. Bu sene Erciyes mastır planı ve Develi için çalışmaya başladık. Orda da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Erciyes'teki oteller bölgesine kadar gazı ulaştırmak üzereyiz" diye konuştu.

Önümüzdeki yaz ayında Develi'ye de doğalgazı ulaştıracaklarını söyleyen Hasan Yasir Bora, "Bu biraz daha göz önünde olan bir yatırımdır. Bir de Kızık tarafında bir yeni şehir giriş istasyonu yatırımımız var. Şuan Kayseri'ye doğalgaz bizim Oymağaç içi bölgesindeki şehir girişi istasyonlarından sağlanıyor. BOTAŞ'tan aldığımız gazı bu noktada olması gereken teknik işlemlerden basınç düşürme, ölçüm, kokulandırma gibi işlemleri yapıp şehre gaz arzını sağlıyoruz. Bu tek nokta olduğu için biraz risk içeriyor. Şehrin büyümesi, gaz kullanımının artması, potansiyelin yükselmesiyle birlikte yeni bir giriş istasyonu daha düşündük. Hem gaz arz güvenliğini arttırmak hem de daha iyi bir işletmecilik yapmak açısından Kızık tarafında yeni bir istasyon çalışmamız var. Şuan bu çalışmalar devam ediyor. Tahminen Şubat sonu gibi işleve geçecek. Gözlerden uzak olan bir yatırım olasına rağmen bu yatırım bizim için önemli bir yatırımdır. Maddi olarak karşılığı da yüksek olan bir yatırımdır. Bu yeni istasyon yatırımımız 30 milyon TL civarındadır. Bunun herhangi bir abone karşılığı yoktur. Sadece şehre daha iyi hizmet verebilmek için yapılmakta olan bir yatırımdır" diyerek şu şekilde konuştu:

"Aynı şekilde Develi yatırımı için de bu sene ve önümüzdeki sene 35 milyon TL civarında para harcanacaktır. Bu yatırımlar devam edip yapılan yatırımlar önümüzdeki üç buçuk sene içerisinde 100 milyon TL civarında olacaktır. Bunu tabi sadece bir yatırım olarak düşünmemek öngörmemek gerekiyor. Yatırımın birçok katma değeri var. Özellikle şehir içi yatırımında yaptığımız yatırım on kat piyasaya hareketlilik getiriyor. Çünkü satış işlemleri, doğalgaz satış işlemleri, cihaz kombi kazan işlemleri ile on kat potansiyel bir iş alanı oluşturuyor. Bu açıdan da Kayseri için hem Kayseri gaz olarak yatırım yapmış olmaktan dolayı mutluyuz hem de böyle büyük bir yatırımı sağladığımız için son derece mutluyuz. Kayseri'de bu doğalgaz işi 2003 yılında o zamanki HSV adıyla başlamıştı. Şirketin devir ve idim değişikliği 2007 yılında gerçekleşmiştir. Kayseri'de 375 bin bbs abonemiz var. Yaklaşık olarak şehrin potansiyelinin %75 abone oranına denk gelmektedir. 375 bin aboneden gaz kullanımına geçtiğimizde arada farklar oluşabiliyor. Bu durum işlemlerin devam etmesiyle ilgili olabiliyor. Bu yüzden oran 340 bine düşebiliyor. Şehrin % 65'inin doğalgaz kullandığının göstergesidir. Hedeflerimiz daha yüksek fakat kullanım oranı Türkiye genelinde son derece yüksektir. Sadece ocak için doğalgaz kullanıp ısınmasını yine eski usullerle sürdüren kesimlerde var. Doğalgaz kullanım oranının arttırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz hava kirliliği durumunu da takip ediyoruz. İl çevre müdürlüğü de yakından takip ediyor. Geçmiş yıllarda kritik seviyelerde olan hava kirliliği günümüzde ciddi oranda azalmıştır. Mutlaka bu seviye daha iyi noktalara gelecektir. Bu sene Mahalli çevre kurulu bununla ilgili bir yaptırım kararı almıştır. Bunun da şehir ve gelecek için de iyi bir uygulama ve karar olduğunu düşünüyorum. Kayseri bugün şehircilik bakımından örnek gösterilen bir şehirdir. Hemen hemen bir çok problemini halletmiştir. Yeterli miktarda halledemediği bir hava kirliliği problemi vardı çünkü bu konuda bize de çok fazla talep ve şikayet gelmektedir. Bu durum bunu gibi üst düzey problemlere vatandaşın ilgi duyduğunun göstergesidir. Önümüzdeki yıldan itibaren Kayseri'de kışın dahi çok özlediğimiz ve istediğimiz bir havaya kavuşacağız. Yaz dönemindeki gibi temiz ve berrak bir havanın önümüzdeki yıldan itibaren gözle görülür bir şekilde fark edileceğini düşünüyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erciyes Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title