Haberler

Yusuf Halaçoğlu: İsmet Yılmaz'ı CHP Seçtirdi

Güncelleme:

MHP'li Halaçoğlu, "İlk 2 turdan sonra CHP bizimle görüşmedi. İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Bizim Meclis Başkanlığı için sunduğumuz aday, aynı zamanda CHP'nin de Cumhurbaşkanı adayıydı. İlk 2 turdan sonra Genel Başkanımız bir şey söyledi, bu açıklamadan sonra da CHP bizimle görüşmeye gelmedi. İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi." dedi.

"DİĞER PARTİLER MHP'YE TUZAK KURDU"

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Halaçoğlu burada yaptığı konuşmada, TBMM Başkanlığı ve koalisyon hükümeti görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanlığı seçimlerinde ve koalisyon hükümeti kurulması konusunda diğer partilerin MHP'ye tuzak kurduğunu, ancak MHP'nin bu tuzaklara düşmediğini ifade eden Halaçoğlu, "Son yaşanan siyasi gelişmelere bakacak olursanız, MHP'nin Türk siyasi hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu göreceksiniz. Dış politikaya bakacak olursanız, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridorunun kurulması çalışmaları görülmektedir. Buna ABD de destek vermektedir. Neredeyse, Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e kadar bir koridoru kurmak üzereler. Şu an orada sıcak saatler yaşanmaktadır ve Türk Silahlı Kuvvetleri de orada yerini almıştır. Suriye'yle ilgili tezkere verildiği zaman bize AK Parti ile işbirliği yaptığımız söylenmişti. Biz MHP olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini güçlendirmek için o tezkereye destek verdik ve şimdi ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı." dedi.

"İSMET YILMAZ'I MHP SEÇTİRDİ DİYORLAR YA, TAM TERSİ CHP SEÇTİRDİ"

Halaçoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan Meclis tablosunu da değerlendirerek, şunları söyledi: "Değerli Genel Başkanımız, 3 yıldır HDP ile kolkola olan AK Parti ortak hükümeti kursunlar. Ama ne gariptir ki en başka akil adamlar bile böyle bir hükümet kurulmasını söylemiyorlar. HDP ise ilk başta AKP ile koalisyon hükümeti kurmayacağını söyledi. Ancak Dolmabahçe Sarayı'nda 10 maddelik ortak deklarasyon yayınladılar. Bunun cevabını veremiyorlar. Genel Başkanımız her zaman önce devletim ve milletim, sonra partim ve ben, der. Her zaman makam ve mevki için ilkelerinden taviz vermeyeceğini her zaman söyler. Nitekim, Kılıçdaroğlu'nun 'Bahçeli Başbakan olsun' teklifini şiddetle reddetti ve şunları söyledik: HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteklediği bir hükümeti asla ve asla kabul etmeyiz. Bütün bunlar, Meclis Başkanlığı seçimleriyle bağdaşıyor ve Genel Başkanımız bunların ardından çok istiyorlarsa, AKP, CHP ve hatta HDP ortak hükümet kursunlar, önerisinde bulundu. Anayasa'yı da istedikleri gibi değiştirsinler. Bizim Meclis Başkanlığı için adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu ve kendisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çatı adayıydı ve biz de desteklemiştik. Bizim Meclis Başkanlığı için sunduğumuz aday, aynı zamanda CHP'nin de Cumhurbaşkanı adayıydı. İlk 2 turdan sonra Genel Başkanımız bir şey söyledi, AK Parti adayı İsmet Yılmaz'a da, CHP'nin adayı Deniz Baykal'a da oy vermeyeceğimizi bildirdi. Bu açıklamadan sonra da CHP bizimle görüşmeye gelmedi. Hani İsmet Yılmaz'ı MHP seçtirdi, diyorlar ya, tam tersi aslında İsmet Yılmaz'ı CHP seçtirdi. Çünkü kendilerinin de adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermediler."

"AK PARTİ-CHP HÜKÜMETİ KURULDUĞU ZAMAN HERKES NASIL BİR OYUN ÇEVRİLDİĞİNİ ANLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Meclis Adayı Deniz Baykal'la 2002'deki görüşmesinin, aslında Cumhurbaşkanlığı görüşmesi olduğunu ifade eden Halaçoğlu, "2002 yılında İstanbul'da Erdoğan, o zaman CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'la görüştü. O görüşmede, Meclis'te CHP'nin desteğiyle Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olmasının yolu açılmıştı. O görüşmede, Cumhurbaşkanlığı görüşülmüştü. Dolayısıyla 2002'deki görüşmeyle, 2015'teki görüşmeler farklı mıydı? Hayır. MHP'nin eliyle Deniz Baykal Meclis Başkanı olacaktı. Düşünün ki, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı onların elinde olacak, hükümeti de kendileri kuracaktı. Anayasa'yı da kendilerine göre değiştirecekler, Türk kelimesini çıkaracaklardı. Şimdi yapabilirler mi? Hayır. Üç gün sonra göreceksiniz, AK Parti-CHP hükümeti kurulduğu zaman da herkes nasıl bir oyun çevrildiğini anlayacak." açıklamasını yaptı.

"AK PARTİ ERKEN SEÇİMDE DEVLETİN İMKANLARINI KULLANAMAYACAK"

AK Parti'nin olası erken seçimde devletin imkanlarını kullanamayacağını söyleyen Halaçoğlu, "Eğer 45 günlük süreçte hükümet kurulamazsa, yani şimdi cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini Davutoğlu'na verecek, o kuramazsa, Kılıçdaroğlu'na verecek. O da kuramazsa, erken seçime götürecek. Bu yetkisi var. Yani 45 günlük süreçte hükümet kurulamazsa, 3 aylık süre içerisinde seçime gidilecek. O süre içerisinde Meclis'teki 4 parti arasında hükümet kurulacak ve seçime gidilecek. Ancak AK Parti şimdiye kadar yaptığı gibi, o seçimde devletin imkanlarını kullanamayacak." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

MU-AYmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

SENMİ. ABDALSIN. MİLLETMİ. CHP. VERSE. BILE. DIŞLADIĞIN. HDP. DESDEKLİYECEKMİYDİ. 258. NASIL. GEÇECEKTİNİZ. BOŞ. BOŞ.

12
0
yanıtYanıtla
emeklimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunların yüzüne tükürsen utanmazlar azıcık dürüst olun madem degilsiniz bari susun konuştukça battıgınız bataklıktan çıkmanız mahşere kalacak.

10
2
yanıtYanıtla
TERBİYESİZLERmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gerçekten çok terbiyesizsiniz, erken seçim olacak ve inşallah baraja takılarını. MHP ye vermiştim bidaha size oy verenin

11
1
yanıtYanıtla
KUKmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Pikevitviler sizi

10
0
yanıtYanıtla
BağımsızMobil-IOS:

Tam MHP zihniyeti MHP yi tuzağa düşürdüler diyor hadi biriniz anlamadı tuza düşürüldüğünüzü,hepinizdemi anlamadınız yani kendi ağzınla MHP li millet vekilleri hepimiz câhiliz diyorsun öylemi,Allah'ım biz kimleri millet vekili seçmişizde haberimiz yok.

8
0
yanıtYanıtla
bulutmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Birbirinizle inatlasmaniz akp ye yariyor ne guzel

5
2
yanıtYanıtla
sezai ışıkMobil-ANDROID:

siyasetci olmak mi acaba bir konuyu bu kadar carpitmaya zorluyor sizi? madem yaptiginizin arkasinda duramayacaktiniz niye yaptiniz diye size soruyorum.

7
0
yanıtYanıtla
GORA:

Mhp bitik... Kararsız... Tutarsız.... Komik...

5
2
yanıtYanıtla
AVD:

BAYKAL SENELERİN SİYASETCİSİ, CHP NİN 130 SANDALYESİ VAR. . . . KİMİN HAKKI. . . . BU SİZE ÇOK PAHALIYA MAL OLACAK. . GÖRECEKSİNİZ. . .

4
2
yanıtYanıtla
çobanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ya öyle mi nasıl anladın. Helal olsun sana.. Bir daha ki seçim de oyum AKP ye...

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title