Haberler

Kayseri Vinçte Maaş Eylemi

Vinçte maaş eylemi KAYSERİ Adalet Sarayı'nın yanındaki bir inşaatte taşeron adına çalışan 7 işçi, 2 aydır maaşlarını alamadıkları için inşaat alanındaki 30 metrelik dev vincin üstüne çıktı.

Vinçte maaş eylemi

KAYSERİ Adalet Sarayı'nın yanındaki bir inşaatte taşeron adına çalışan 7 işçi, 2 aydır maaşlarını alamadıkları için inşaat alanındaki 30 metrelik dev vincin üstüne çıktı. Firma yetkilileri ve polisin ikna çalışmaları sonucu işçiler, yaklaşık 1 saat süren eylemlerini bitirerek, vinçten indiler.

Halen 7 katı çıkan, 12 katlı binada kalıpçı olarak çalışan biri vinç operatörü olmak üzere 7 işçi, daha önce işten çıkarıldıklarını ve inşaatta bu kez firmanın elemanları çalıştığını belirttiler. Bugün ögle saatlerinde birikmiş 2 aylık maaşlarını alamayan taşeron işçiler, olumsuz yanıt alınca, inşaattaki dev vincin üzerine çıktı. İşçiler, "Maaşımızı alamadık, hak ettiğimiz alın terimizi vermiyorlar. Borcumuzu ödeyemediğimiz için evimizde elektrikler kesildi. Çocuklarımıza mama alamıyoruz. Paramızı ne zaman verecekler"' diye bağırıp, eyleme başladılar. Olay üzerine, inşaat alanına polis ve itfaiye ekipleri geldi. Polisler ve inşaat yetkilileri, eylemci işçileri, saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle vincin dönebileceği ve yere düşebilecekleri konusunda uyardı. Ancak, işçiler, maaşları ödenmediği sürece eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bir süre sonra, firma yetkilileri de inşaat alanına geldi. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Refik Güler, vince çıkan işçilerle görüştü. Güler, taşeron firmaya kendilerinin adına ödeme yapıldığını, taşeronun ortadan kaybolduğunu söyledi. Polisin ve firma yetkililerinin ikna çabaları sonucu eylemci işçiler, vinçten teker teker inerek yaklaşık 1 saat süren eylemlerine son verdiler. İşçiler, ifadelerinin alınması için Reşat Vural Polis Karakolu'na götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ibrahim:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbu inşaatlara bir düzenleme getirilmelihem sigortasız çalıştırıyorlar hem 2aylıkmaaşıvermiyorla rbend einşaatta 24saat bekçilik yaptım gündüzde amelelikyaptırdı 2maaşımıhala verecek6ay oldu çlünmü çldürünmü bu gidişle öldürecem elimde kalacak

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title