Haberler

Kayseri ve Sivas'ta Kültür Sanat

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

KAYSERİ/ Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hafta boyunca çeşitli programlar düzenleyecek.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı müzikal çocuk oyunu, 7 Mayıs Cumartesi günü Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Salim Dörtcan'ın tiyatroya uyarlayıp yönettiği oyun, saat 12.00 ve 15.00'te izlenebilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Korosu da aynı gün Şehir Tiyatrosu'nda konser verecek. Saat 20.00'de başlayacak konserde koro, şef Mustafa Uyan yönetiminde sevilen Türk sanat müziği eserlerini seslendirecek.

Profesyonel fotoğraf eğitimi kapsamında ise 8 Mayıs Pazar günü tarihi Şahruh Köprüsü, Sultan Hanı ve Karatay Kervansarayı'na gezi düzenlenecek.

Henri Keroul ve Albert Barre'nin yazdığı, Nedret Denizhan'ın yönettiği "Cibali Karakolu", 8 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde beğeniye sunulacak.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali, 10 Mayıs Salı günü başlayacak. Şehir Tiyatrosu'nda 27 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, genç oyuncular, her gün saat 14.00 ve 20.00'de iki oyunu sahneye koyacak.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, 10 Mayıs'ta Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Ailede ve Okulda Kaliteli İletişim" konulu söyleşiye katılacak. Etkinlik, saat 20.00'de başlayacak.

Öte yandan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Klasik Türk Müziği Topluluğu, Türk Eğitim Vakfının 49. yıl etkinlikleri kapsamında, Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda 6 Mayıs saat 19.30'da konser verecek. Konserde, solistler Nihal Şengün ve Hakan Özger sevilen eserleri seslendirecek.

ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesince düzenlenen "1. Erciyes Sanat Günleri" kapsamında ise 11 Mayıs'ta "Güzel Sanatlar Fakültelerinde Sanat Eğitimi" konulu panel, öğretim elemanları sergisi ve Safa Yeprem Gitar Resitali düzenlenecek.

Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) "Nikah Kağıdı" oyununu sahnelemeye devam edecek.

Ephraim Kishon'un kaleme aldığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Levent Ulukut'un yönettiği oyunda, Ömer Eryiğit, Filiz Uysal, Filiz Demiralp, Ozan Kalkan, Kerem Yücel ve Ufuk Bostancı rol alıyor.

Eserde, evin biricik kızı Vicky heyecan ve neşeyle evlilik hazırlıkları yaparken, nişanlısı Robert'in annesinin ısrarla, Vicky'in anne ve babasının nikah kağıdını görmek istemesi anlatılıyor.

Oyun, Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 19.30'da, 7 Mayıs'ta ise 14.00 ve 19.30'da izlenebilecek.

Öte yandan, Cumhuriyet Üniversitesinde ise Türk Sanat Müziği konseri verilecek. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğünce düzenlenecek konser, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yarın saat 18.00'de başlayacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadir Has Karatay Kayseri Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title